Спортсменів із Сумщини, які готуються до Олімпіади в Токіо, вакцинуватимуть мобільні бригади МОЗ за місцем тренувальних зборів

Про це повідомила заступник начальника управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Галина Хомета.

«Вакцинація для українських олімпійських та паралімпійських спортсменів з усіх регіонів, в тому числі і з Сумщини, які готуються до олімпіади в Токіо, здійснюватиметься мобільними бригадами Міністерства охорони здоров’я України за місцем проведення тренувальних зборів», – розповіла посадовиця.

За інформацією обласного управління молоді та спорту, наразі наші майбутні учасники олімпіади перебувають на зборах в різних регіонах України.

Нагадаємо, в Україну прибула нова партія вакцини проти COVID-19 – CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech. На Сумщину 15 квітні доставили 2280 доз.

Як анонсував раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, перша партія вакцин CoronaVac буде розподілена передусім серед маломобільних груп населення та їх доглядальників, соціальних працівників. Також щеплення буде організовано для освітян, які беруть участь в організації та проведенні ЗНО, для українських олімпійських та паралімпійських спортсменів, які готуються до олімпіади в Токіо, представників Національної поліції та Збройних Сил України.

Источник

Новости Украины