США оголосили про пакет допомоги для України на $400 мільйонів, куди увійдуть генератори

США оголосили про пакет допомоги для України на $400 мільйонів, куди увійдуть генератори

Фото: minfin.com.ua

Президент США Джо Байден доручив Держдепу виділити додаткові 400 мільйонів доларів для оборонних потреб України. Як повідомляється на сайті Білого дому, окрім озброєння мова йде про навчання та підготовку військових і генератори.

—  Делегую Державному секретарю повноваження керувати виділенням до 400 мільйонів доларів США на предмети оборонного призначення та послуги Міністерства оборони, а також військову освіту та підготовку, щоб надати допомогу Україні та прийняти рішення, необхідні відповідно до такого розділу для спрямування таких просадка, — наголошується на сайті.

Що увійде в пакет допомоги від США на $400 млн:

Боєприпаси для NASAMS та HIMARS; 150 великокаліберних кулеметів з тепловізійними прицілами для боротьби з безпілотними авіаційними системами (UAS); 200 високоточних артилерійських снарядів калібру 155 мм; 10 000 120-мм мінометних мін; високошвидкісні протирадіаційні ракети (HARM); 150 транспортних засобів HMMWV; понад 100 легких тактичних машин; понад 200 генераторів; частини до 105-мм гаубиць та іншої техніки.

Раніше Канада випустила держоблігації, основне призначення яких — підтримка фінансування допомоги Україні. Сума облігацій становить 500 млн доларів. Після завершення випуску облігацій сума, яка дорівнює надходженням від облігацій, буде перерахована в Україну через рахунок, яким керує Міжнародний валютний фонд (МВФ).

Джерело

Новости Украины