США підштовхують Україну до переговорів з РФ, хоча у березні були проти «Стамбула». Що змінилося

Вищі американські високопосадовці усіма способами почали сигналізувати нам про «доцільність» уже взимку розпочати переговори з московитами. Навіть Байден ось натякнув, що хотів би розмови Києва та Москви. Вашингтону підгоряє, бо ось-ось може спалахнути війна на Тайвані.

Відео дня

Президент Тайваню Цай Інвень: «Це реально може трапитися з нами найближчим часом. Це не нагнітання ситуації».

 Ми з вами памʼятаємо слова американського президента (https://t.me/orestokratiia/432), що Тайвань американські солдати захищатимуть безпосередньо, на відміну від України.

 Сьогодні є ризик початку декількох локальних воєн одночасно.

 Після переобрання Сі Цзіньпіна генсеком КПК мілітаристська риторика Китаю зашкалює. Сі виступає у камуфляжі, не приховуючи бажань: «Китайська армія має реалізувати бачення партії та зміцнитися для нової ери».

 У жовтні держсекретар США Ентоні Блінкен попередив, що Китай, можливо, збирається розібратися з Тайванем найближчим часом.

 У вересні Байден підтвердив журналістам, що армія США воюватиме на боці Тайваню, якщо Китай нападе. Оборонна доктрина США називає саме Піднебесну основним суперником Штатів. Росія – помираюча загроза.

 США не здатні підтримувати дві величезні війни одночасно. Вашингтон прагне скерувати більше ресурсів на захист Тайваню, бо це стратегічна мета США.

 Незабаром напишу, чому Тайвань для американців важливіший за Україну, а зараз про інше: я переконаний, що саме нерішучість США в Україні наближає ІІІ світову. Очевидно, що Китай зараз не настільки сильний, щоб кидати виклик США, і лише показує мʼязи. Одна його геополітична півкуля закликає Білий Дім домовлятися, інша — дратує той самий дім.

 У клубі диктаторів-вигнанців не лише Путін та Сі Цзіньпін, а й вожді КНДР з Іраном: вони роками готувалися до війни, витрачали шалені кошти на переозброєння і зараз дійшли до точки «або пробуй, або йди на пенсію». Ті ж Іран та Північна Корея бачать, як США дозволяють безкарно блефувати Путіну, «чому їм не можна!?»

Світ дійсно стоїть на порозі багатьох ймовірних воєн, що здатні перерости в одну велику світову.

 Але, нагадаю, вгамування одного фюрера може приструнити інших. Якби США допомогли швидко перемогти Путіна в Україні, ймовірно, Сі Цзіньпін не ризикував би повторити шлях бункерного.

Підписуйтеся на «Орестократію (https://t.me/orestokratiia)», щоб не пропустити головне.

Джерело

Новости Украины