США вже ознайомились із планом Зеленського щодо закінчення війни — американська представниця в ООН

Посолка США в ООН Лінда Томас-Грінфілд. AP/Mary Altaffer

Сполучені Штати вже ознайомилися з планом президента України Володимира Зеленського щодо закінчення війни та вважають його цілком робочим варіантом.

Про це заявила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд під час пресконференції, присвяченій початку 79-ї Генасамблеї організації, передає "Голос Америки".

"Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію та план, які можуть працювати. І нам потрібно побачити, як ми можемо сприяти цьому, спілкуючись з усіма главами держав, які будуть тут, у Нью-Йорку. Отже, знову ж таки, ми сподіваємось досягти певного прогресу. Ось для чого ми тут", — розповіла вона.

Томас-Грінфілд також додала, що США ніколи не втрачали надії знайти шлях до миру. За її словами, це те, над чим президент Джо Байден "старанно працював" протягом останнього року щодо ситуації в Газі та понад два роки, маючи справу з ситуацією в Україні. Вона висловила сподівання, що Штати зможуть досягти "певного прогресу" у цьому питанні.

8 вересня президент Володимир Зеленський заявив про наміри представити план перемоги України президентові США Джо Байдену та обом кандидатам на пост глави держави — Дональду Трампу та Камалі Гарріс. 16 вересня Зеленський заявив, що план перемоги вже готовий більш як на 90%.

Новости Украины