США вважають можливим прямий конфлікт із країною, яка має ядерну зброю


США вважають можливим прямий конфлікт із країною, яка має ядерну зброю

Чарльз А. Річард (скриншот з відео)

США вважають можливим прямий конфлікт із країною, яка має ядерну зброю. Про це сказав Адмірал ВМС Чарльз А. Річард, командувач Стратегічним командуванням США під час панельної дискусії, присвяченої важливим проблемам національної безпеки, повідомляє пресслужба Пентагону.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Всі ми у цій кімнаті повернулися до розгляду конкуренції як кризи і можливого прямого збройного конфлікту з партнером, який має ядерний потенціал. Нам не доводилося робити цього понад 30 років. Наслідки цього великі. Вони важливі для оборони країни. Вони важливі для стратегічного стримування, а також для досягнення нами національних цілей. І це більше не теорія», – сказав він.

За словами Річарда, плани та можливості Міністерства оборони ґрунтуються на припущенні, що стратегічне стримування, і зокрема ядерне стримування, працює. Якщо це припущення не виконується, ніщо інше в об’єднаних силах не працюватиме так, як було задумано.

«Росія та Китай можуть перейти до будь-якого рівня насильства, який вони оберуть, у будь-якій області з будь-яким інструментом сили у всьому світі», – сказав він. «Ми просто давно не стикалися з такими конкурентами та противниками», – додав адмірал.

За його словами, через це відомству доведеться змінити свій підхід до ведення бойових дій – повільніші, традиційні підходи до ескалації більше не працюють.

За його словами, під час захисту батьківщини бойові командири мають діяти швидко в усіх областях: на суші, на морі, у повітрі, у космосі та у кіберпросторі.

Річард зазначив, що у нещодавно представленому огляді ядерної політики викладається стратегія, яка підтримує модернізацію ядерної тріади та її системи управління.

«Нам необхідно реалізувати цю дуже хорошу стратегію, оскільки загроза з боку Китаю надалі зростає. Ми не знаємо, чим це закінчиться, оскільки загроза з боку Росії продовжує зростати разом з іншими викликами, з якими ми стикаємося», – зауважив Річард.

  • 21 вересня Путін оголосив про мобілізацію в РФ і натякнув використання ядерної зброї.
  • Президент Зеленський заявив, що він не вірить у те, що Путін застосує ЯЗ – «світ не дозволить».
  • Генсек НАТО сказав, що Росія не зможе виграти ядерну війну, а США назвали заяви з Кремля безвідповідальною риторикою.
  • Німеччина заявила, що загрози РФ неприйнятні – «ми рішуче підтримуватимемо Україну».

Читайте також: Президент Польщі: Застосування Кремлем ядерної зброї стане фатальним для самої РФ

Джерело

Новости Украины