Стали відомі подробиці збиття ворожого літака під Мелітополем

Стали известны подробности сбития вражеского самолета под Мелитополем

Ще одна бойова "пташка" здійснила "негативний зліт" і більше не зможе завдавати ударів по позиціях українських захисників на Запорізькому напрямку. 

Близько полудня в районі аеродрому в Мелітополі, який військові рф перетворили на свою базу, виднівся чорний дим, а перед цим місцеві жителі чули глухі вибухи. Невдовзі стало відомо про те, що на злітну смугу впав ворожий літак.

Уже ввечері на офіційній сторінці Національної гвардії України з'явилися подробиці події. 

— 25 травня окупаційні війська рф намагалися завдати поразки по позиціях сил оборони України із застосуванням пари Су-25 з повітря. У цей час на бойовому чергуванні перебували нацгвардійці: "Запорізький месник" і його бойовий побратим. Бійці чітко ідентифікували ворожу авіацію та влучно відпрацювали по повітряних цілях із ПЗРК, — ідеться в повідомленні. 

Повідомляється, що внаслідок бойової роботи наших захисників перший літак Су-25 повністю знищено, його пілоту вдалося катапультуватися над тимчасово окупованою територією, а другий літак збив відомий усім "Запорізький месник". Після його пострілу ворожий Су-25 був серйозно пошкоджений і змушений зайти на аварійну посадку на території мелітопольського аеродрому.

Ця ворожа "пташка" стала сьомою на рахунку 19-річного гвардійця з позивним "Запорізький месник", який удостоєний звання Героя України.

Джерело

Новости Украины