Стали відомі умови помилування Байденом «Торговця Смертю» Віктора Бута – документ


Стали відомі умови помилування Байденом "Торговця Смертю" Віктора Бута – документ

Віктор Бут під час транспортування для передачі до Росії (Фото — EPA)

Журналіст CNN Кевін Ліптак із преспулу Білого дому опублікував у Twitter офіційний документ про помилування президентом Джо Байденом російського торговця зброєю Віктора Бута.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

8 грудня американська зірка WNBA Бріттні Грінер була звільнена з-під варти в Росії в обмін на засудженого російського торговця зброєю Віктора Бута на прізвисько Торговець Смертю – колишнього підполковника радянської армії, який відбував 25-річний тюремний термін у США за звинуваченням у змові з метою вбивства американців, придбанні та експорті зенітних ракет та надання матеріальної підтримки терористичній організації.

Звільнення Бута було оформлене як президентське помилування, яке може бути відкликане за порушення Бутом будь-якої із зазначених у документі умов.

Згідно з однією з умов, Бут не може під страхом відкликання помилування отримувати будь-які відрахування та гонорари від видань і фільмів, в яких використана його історія (Бут був прототипом центрального персонажа фільму «Збройовий барон» (Lord of War, 2005), якого зіграв Ніколайс Кейдж).

Помилування Бута буде відкликано також, якщо він спробує в’їхати до США, вчинити нові злочини проти США або порушити закони США, вимагати будь-яких компенсацій від США і висувати будь-які претензії до США, їхніх інститутів та офіційних осіб.


Стали відомі умови помилування Байденом "Торговця Смертю" Віктора Бута – документ


Стали відомі умови помилування Байденом "Торговця Смертю" Віктора Бута – документ

  • У жовтні 2018 року Кремль натякав, що нібито не проти обміняти українського політв’язня у РФ Олега Сенцова на засуджених у США росіян Віктора Бута, Костянтина Ярошенка та Марію Бутіну.

Джерело

Новости Украины