Стало відомо на якому місці опинилося Запоріжжя за кількістю русифікованих вулиць

Стало известно на каком месте оказалось Запорожье по количеству русифицированных улиц

Процес дерусифікації триває по всій Україні, зокрема й у Запорізькій області, де активно перейменовують вулиці та населені пункти.

Проте, незважаючи на ці зусилля, регіон посідає останнє місце в рейтингу деколонізації. Тут все ще багато назв, пов’язаних із рф та срср.

«Деколонізація.Україна» оновила дані щодо кількості вулиць, які потребують перейменування в рамках декомунізації і деколонізації. За словами активістів, ці цифри можуть бути меншими, оскільки громади часто надають інформацію із запізненням.

За їхніми даними, найбільше вулиць треба перейменувати в Запорізькій області – аж 1011. У Вінницькій їх трохи менше – 912, в Одеській – 581 та Харківській – 656.

Найменше змін у перейменуванні потребують Тернопільська область – 22 вулиці, Львівська – 12 та Івано-Франківська – лише 3.

Навесні у Запоріжжі перейменували 144 вулиці та провулків. Серед нових назв з’явилися і топоніми міст області, зокрема: Токмацька (колишня вул. Тамбовська), Гуляйпільська (колишня вул. Брянська), Енергодарська (колишня вул. Академіка Карпинського), Молочанська (колишня вул. Академіка Грекова).

Також на сайті РІА-Південь можна дізнатися інші термінові та важливі новини Запоріжжя та Запорізької області.

Джерело

Новости Украины