Стало відомо, що окупанти зберігають у локомотивному мелітопольському депо

Стало известно, что оккупанты хранят в мелитопольском локомотивном депо

фото з відкритих джерел

Мелітопольське локомотивне депо до війни використовувалося виключно в мирних цілях. Підприємство обслуговувало тепловози та електровози Придніпровської залізниці.

Після окупації міста і захоплення депо російськими військами, підприємство стало військовим об'єктом. Тут рашисти не лише ремонтують потяги, що перевозять боєприпаси, паливо та зброю на фронт, а й зберігають військову техніку.

Розміщують її окупанти в приміщеннях, що застосовувалися для паркування вантажних вагонів. Про це повідомляє телеграм-канал Спротив Приазов'я з посиланням на власні джерела.

Саме тому по локомотивному депо постійно прилітають «привіти» від ЗСУ. Окупанти не надто поширюються про результати атак наших захисників, але періодично місцеві жителі спостерігають клуби диму та пожежні машини, що мчать на об'єкт.

Крім того, на підприємстві нерідко відбуваються диверсії. Після вибухів рашисти влаштовують облави і хапають перших-ліпших місцевих жителів, щоб звинуватити їх у «терактах».

Щоб захистити стратегічний об'єкт, росіяни навіть побудували підземну електропідстанцію.

Паралельно, через свої пропагандистські ЗМІ, окупанти навіюють населенню, що, нібито, ЗСУ атакують мирну інфраструктуру.

Примітно, що при цьому рашисти анітрохи не приховують, що будують нову залізничну гілку для вирішення проблем військової логістики.

Вона пройде з Донецька до Маріуполя в обхід Волновахи, яка прострілюється ЗСУ, а звідти через Бердянськ і Мелітополь до Криму. Залізницю називають альтернативою незаконно збудованому Керченському мосту, яким зараз здебільшого забезпечується угруповання на Запорізькому напрямку.

Джерело

Новости Украины