Стало відомо, скільки вступників на Буковині зареєструвалися на мультипредметний тест

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Світлина ілюстративна. Фото: Суспільне Чернівці

У Чернівецькій області майже сім тисяч абітурієнтів зареєструвалися на національний мультипредметний тест – це на понад тисячу більше, ніж торік. Участь у тестуванні візьмуть переважно учні шкіл, а також випускники минулих років.

Про це Суспільному повідомила завідувачка обласного Центру якості освіти Любов Якименко.

Що відомо про тестування на Буковині?

Цьогоріч участь у тестуванні візьмуть 6646 людей. Якименко каже, ймовірно їх кількість більша, бо випускники повернулися з-за кордону.

Більшість вступників додатковим предметом обрали історію України та іноземну мову. Менше учнів планують складати тести з біології, хімії та фізики. Тривалість тестування – 180 хвилин.

До 7 травня можна перереєструватися на НМТ

Вступникам, які під час реєстрації на тестування не надали копії документів або допустили помилку, мають повторно подати документи до 7 травня. Якщо цього не зробити, у реєстрації для участі в тестуванні відмовлять.

Також до 7 травня можна змінити предмет додаткового блоку тестування, місто та країну, де вступник складатиме тест. Це можна зробити у персональному кабінеті.

Скільки буде пунктів тестування?

У 2022 році в області працювали 19 пунктів тестування, сім з них – у Чернівцях. За словами Якименко, цьогоріч подали пропозицію на цю ж кількість, але тестування планують провести у більших аудиторіях.

"Буде більше робочих місць. Оскільки в нас більша кількість випускників, то можливо нам не вистачить цих пунктів – за потреби збільшимо їх кількість. У цих пунктах буде укриття, комп'ютери та інтернет", – розповідає Якименко.

Які дати сесії НМТ?

Основна сесія тестування триватиме з 5 по 23 червня, а додаткова відбудеться з 11 по 24 липня, каже Якименко.

"За 10 днів до початку тесту кожен вступник у своєму персональному кабінеті може видрукувати запрошення: у ньому буде вказані час та місце тестування", – розповідає завідувачка центру.

У разі тривоги тестування призупинять, а учасники перейдуть в укриття. Якщо тривога буде тривалою – тестування перенесуть на додаткову сесію.

Що відомо про мультипредметний тест:

  • Національний мультипредметний тест — форма вступного іспиту для здобуття ступеня бакалавра в Україні. Її ввели замість ЗНО у 2022 році через повномасштабне російське вторгнення в Україну.
  • У 2022 році національний мультипредметний тест складали понад 4 тисячі випускників з Чернівецької області.

Новости Украины