Старий Volkswagen Beetle виставили на продаж за ціною McLaren

У США продаж виставлений Volkswagen Beetle 1964 року.

Непримітний на вигляд автомобіль оцінили в 290 000 доларів — за ціною нового суперкара McLaren Artura.

Про це повідомляє сайт Classic Cars.

Справа в тому, що цей «Жук» — капсула часу, за майже 60 років він проїхав лише 37 км. В автомобіля рідні шини та фарба, а салон і двигун виглядають так, ніби Volkswagen тільки зійшов із конвеєра. Це найзбережніший Beetle 60-х, якщо не брати до уваги ювілейний екземпляр, що вирушив у заводський музей прямо з конвеєра.

Історія Volkswagen Beetle дуже цікава. У 1964 році його придбав за $1 756 американець Руді Зварич. У нього вже був «Жук» 1957 року і він вирішив про всяк випадок купити ще один Beetle — на той випадок, якщо основна машина вийде з ладу.

Втім, Volkswagen Beetle 1957 року не ламався, а тому новий «Жук» не експлуатувався. Єдиний раз він виїхав на дороги в 1966 році — його перегнали в інший гараж. На авто досі не встановлені щітки склоочисників і ковпаки коліс. Звісно, збереглася вся оригінальна документація.

Руді Зварич володів машиною 50 років — до смерті в 2014 році. Потім вона перейшла у спадок його племіннику і той безуспішно намагався продати її у музей Volkswagen за мільйон доларів. Тепер «Жук» став дешевшим.

Volkswagen Beetle оснащений 1,2-літровим двигуном на 40 к. с. і 4-ступінчастою механічною КПП. Авто вагою 726 кг розганяється до 115 км/год і витрачає 8,8 л/100 км.

Новости Украины