Статки Маска за день скоротилися на 12,6 млрд доларів

Состояние Маска за день сократилось на 12,6 млрд долларов

Компанія Tesla розчарувала інвесторів своїми результатами за перший квартал 2023 року, внаслідок чого акції виробника електромобілів упали на 9,75%.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Коли справа доходить до стану Ілона Маска, падіння ціни акцій Tesla має негайні наслідки. Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, його статки впали на 12,6 млрд доларів, що стало найбільшим падінням цього року.

Його частка в Tesla, включаючи акції та опціони, становить більшу частину його статку в 163,9 млрд доларів, хоча SpaceX стала більш важливою зі зростанням її оцінки.

Маск залишається другою найбагатшою людиною у світі після французького магната предметів розкоші Бернара Арно, і цього року його статки збільшилися на 26,8 млрд доларів завдяки приросту Tesla на 32%.

51-річний Маск є генеральним директором Tesla та SpaceX, а також соціальною мережею Twitter, яку він придбав минулого року.

Нагадаємо, Tesla у 2023 році знизила ціни на свої автомобілі, що призвело до зниження операційного прибутку. При цьому Маск заявив, що йому зручно заробляти менше грошей на кожній проданій машині.

 

Джерело

Новости Украины