Студенти харківського університету розпочнуть навчання за тиждень

Пізніше почнуться пари у студентів Університету ім. Бекетова.

Під час війни усі студенти навчаються в дистанційному режимі.

Новий навчальний рік у Харківському національному університеті міського господарства ім. О. М. Бекетова почався 5 вересня, однак для студентів першого та другого курсів він стартує з понеділка 19 вересня. Навчання проходить у дистанційному форматі, усі сервіси перенесені на «хмару». Студентів перших курсів цього року буде менше через війну. Про це повідомили у виші.

«Для нас було вкрай важливо продовжувати освітній процес та зробити все можливе, щоб розпочати новий навчальний рік. Цього року вступна компанія була непростою та неоднозначною. До університету наразі подано на освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавр та освітньо-кваліфікаційний рівень магістр 400 заяв. Це, звичайно, менше, ніж минулого року, але зважаючи на сьогоднішні реалії, ми дуже задоволені. Ми готові до нового навчально року та впевнені, що зможемо ефективно працювати в умовах воєнного стану», — сказав ректор Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова Володимир Бабаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президента просять скасувати оплату за навчання у вишах Харкова

Як повідомили у виші, на сьогодні всі сервіси, які забезпечують роботу університету, перенесли на «хмару». Це — сервер корпоративної інформаційної системи, сервер дистанційного навчання, цифровий репозиторій, сервер автоматизованої бібліотечної інформаційної системи, сервер інтернет-конференцій, сервер нарахування стипендії, заробітної плати, оплати по контракту, доступу до Єдиної державної електронної бази та сайти.

«Наразі всі сервіси працюють у хмарі GigaCloud, розміщеній у дата-центрі на заході України. Всі співробітники та студенти ХНУМГ ім. О. М. Бекетова працюють і навчаються віддалено, і при цьому ефективність не знизилася», — зазначили в університеті.

Під час дистанційного навчання у ХНУМГ ім. Бекетова використовують систему Moodle та платформу Microsoft Teams: лекції проводять у режимі реального часу в Teams, а всі практичні завдання, тестування та перевірку домашніх завдань ― в Moodle.

Як писав UA-NEWS.in.ua, через війну виші Харківської області працюють у дистанційному режимі. Онлайн навчаються 145 000 студентів. 

Церемонію посвяти у студенти для першокурсників довелося скасувати через війну, а зарахування до вишів триватиме до 15 вересня.

Джерело

Новости Украины