Свято має приносити хороший настрій та подарунки

Перший заступник голови обласної ради Людмила Любім привітала з Днем захисту дітей родини з дітьми, які переїхали до Запоріжжя з тимчасово окупованих територій.

Разом з фондом Help ЗП ЮА вона передала їм подарунки та смаколики, висловила слова підтримки й побажала витримки, віри в перемогу та якнайскорішого повернення додому всім українським сім’ям, які сьогодні вимушені тікати від війни.

— На жаль, наші діти сьогодні знають, що таке війна не з книжок, а з реального життя. І в день захисту дітей ми говоримо про порушення їх прав, про проблеми роз’єднаних сімей, про посилення соціального захисту. Але так хочеться, щоб попри випробування діти сьогодні мали привід для посмішки, тому ми привітали родини з дітьми, які переїхали до Запоріжжя з Гуляйполя, Оріхова, Дніпрорудного, з міст Пологи та  Степногірськ – тих населених пунктів, які наразі перебувають у тимчасовій окупації або зоні бойових дій.

У Запоріжжі їм надають необхідну допомогу та прихисток, створюють умови для завершення навчального року. За даними обласної Служби у справах дітей, за три місяці війни у Запоріжжі прийняли 114 116 вимушено переміщених дітей.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Источник

Новости Украины