Світло до частини двох районів Харкова обіцяють повернути до кінця тижня

Енергетики планують повернути електроенергію до суботи.

У багатьох будинках є газопостачання і мешканці можуть готувати їжу. 

У частині двох районів Харкова — Холодногірському та Новобаварському — досі є проблеми з електроенергією. Відновлючальні роботи йдуть, але світло з’явиться у будинках не раніше кінця тижня. Про це в ефірі національних каналів 14 вересня повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов. 

«Був нанесений ракетний удар і постраждала дуже сильно одна з основних трансформаторних підстанцій, завдяки якій забезпечується місто електроенергією. Нам вдалося перемкнутися, були нанесені ще певні обстріли по критичній інфраструктурі. Ще раз у нас були потрапляння, які так само перервали подачу безперебійну електроенергії. На сьогоднішній день є, залишаються не підключеними частково два райони Харкова — Холодногірський і Новобаварський райони, де люди, на жаль, іще не отримали електроенергію до своїх будинків. Але енергетики обіцяють нам, до п’ятниці, максимум до суботи, подати електроенергію. Будемо сподіватися, що вони виконають свою обіцянку», — розповів мер Харкова.

Він додав, що у цілому по місту є електроенергія, є вода, ходить електротранспорт, працює метрополітен.

«На сьогодні у людей ситуація, які залишилися без електроенергії, важка. Але я зустрічав, люди ходять і підзаряджають свої мобільні телефони до поліклініки, там, де є електроенергія. Працює громадський транспорт, люди можуть поїхати містом, придбати все необхідне для того, щоб приготувати їжу. У багатьох будинках є подача газу та вони можуть готувати. Ну, звісно, хочеться, щоб якомога швидше в усіх будинках харківʼян була електроенергія, було світло і, відповідно, було тепло», — зазначив Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харкову обіцяють привезти додаткові генератори

Нагадаємо, близько 20:00 11 вересня у Харкові та області зникло світло. Електроенергія у будинках більшості мешканців міста зʼявилася близько 12:00 12 вересня, однак за кілька годин її знову не було, світло увімкнули ввечері. Близько 08:30 13 вересня електроенергії знову не стало, її подачу відновили після 14:00. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розповіли, що робити у випадку знеструмлення та як підготуватися до вимкнення світла.

Джерело

Новости Украины