Світовий банк надав Україні $530 млн для негайних потреб


Світовий банк надав Україні $530 млн для негайних потреб

Всемирный банк (Фото — EPA)

Світовий банк оголосив про додаткові $530 млн, які  нададуть для підтримки уряду України для вирішення негайних потреб, що виникли через вторгнення Росії в Україну, йдеться в пресрелізі банку.

Відомо, що $500 млн гарантійних фінансувань через Світовий банк надала Велика Британія, а $30 млн – Данія. 

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

Станом на вересень, Світовий банк мобілізував для України майже $13 млрд  екстреного фінансування, зокрема й у зобов’язаннях та гарантіях донорів. З цієї суми $11 млрд вже виділені повним обсягом.

«Ця допомога дозволила Україні продовжити надання важливих державних послуг населенню та допомогла зменшити вплив значних людських та економічних втрат, спричинених війною», – повідомили у Світовому банку. 

Регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі наголосив, що довгострокові витрати на реконструкцію та відновлення в Україні є величезними, а потреби навіть на наступні три роки сягають понад $100 млрд. «Ця цифра, як очікується, зростатиме в міру продовження війни», – зазначив Банерджі. 

  • Міжнародний валютний фонд розширив програми антикризового фінансування, що дозволить Україні отримати додаткові $1,3 млрд у межах інструменту Rapid Financing Instrument (RFI).

Джерело

Новости Украины