Суд обрав запобіжний захід посадовцю Шосткинського заводу «Імпульс»

Сьогодні, 26 лютого, Зарічний райсуд Сум розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо начальника відділу збуту шосткинського заводу «Імпульс», депутата Шосткинської міської ради В’ячеслава Медвідя.

Чоловіка підозрюють в одержанні неправомірної вигоди в розмірі майже 46 тис. грн. (ч. 3 ст. 368 КК України, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) за реалізацію пороху без відповідних дозволів та документів. Захисник підозрюваного просив суд застосувати до його підзахисного запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. За його словами, підозрюваний не вчиняв жодних правопорушень, бо завод «Імпульс» не виробляє пороху. Крім цього, він наразі доглядає за хворою матір’ю, а ризики перешкоджання та ухиляння від слідства у нього відсутні.

«Я працюю на цій посаді з 2001 року і ніякого відношення до реалізації пороху не маю. Крім того, завод порох взагалі не реалізує», — заявив у суді підозрюваний В’ячеслав Медвідь. За його словами, до нього дійсно зверталися люди з приводу покупки пороху, та він порекомендував звернутися до шосткинської фірми «Сільвер», яка й займається реалізацією пороху.

Слідчий суддя ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 квітня з можливістю внесення застави у розмірі 105 тисяч 100 гривень.

Також на завтра, 27 лютого, призначили розгляд клопотання про арешт майна підозрюваного.

sumy.today

Источник

Новости Украины