Суд покарав екс-майора поліції з Львівщини, який пропонував хабар патрульним

ФОТО: ілюстративне

На Львівщині суд виніс вирок майору поліції на пенсії Ігорю Каричорту за спробу вручення неправомірної вигоди патрульним. Він їхав за кермом автомобіля у нетверезому стані  та спробував відкупитися від поліцейських, запропонувавши їм 100 доларів хабаря. Його визнали винним у спробі підкупу патрульних та покарали штрафом у розмірі 12,7 тис. грн, пише zaxid.net.

За матеріалами справи, у червні 2020 року близько 3:00 ночі на трасі Київ-Чоп у селі Верхнє Синьовидне Стрийського району патрульні зупинили Hummer H3 за порушення правил дорожнього руху. Водій автомобіля був у стані алкогольного сп’яніння, однак від проходження перевірки на стан сп’яніння він відмовився. Також не зміг надати для перевірки водійське посвідчення, пояснивши, що забув його вдома. Натомість показав патрульним посвідчення учасника бойових дій та повідомив, що є майором поліції.

Коли ж патрульні розпочали оформляти адміністративні матеріали, водій Hummer H3 спробував уникнути відповідальності та запропонував поліцейським 100 доларів хабара, зазначивши, що може дати і 200 доларів. Не зважаючи на те, що поліцейські від грошей відмовилися, водій наполягав на своєму і запхав купюру номіналом 100 доларів у світловідбиваючий жилет одного із патрульних. Ті викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка і зафіксувала спробу дачі хабара.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та розкаявся.

20 березня Сколівський районний суд визнав Ігоря Каричорта винним у пропозиції хабара службовій особі (ч. 1 ст. 369 ККУ). Вироком суду йому призначено покарання – штраф 12750 грн. Також він має сплатити майже 2300 грн за проведення експертиз. Вирок ще не вступив у дію та може бути оскаржений в апеляції.

Читайте також: п’яний українець без водійських прав вчинив ДТП в Польщі і втік, залишивши маленького сина (ФОТО).

Раніше Бориславський міський суд визнав майора поліції винним у нетверезому водінні. Його оштрафували на 10200 грн та позбавили водійських прав на один рік.

Джерело

Новости Украины