Суд виніс вирок замовникам вбивства Катерини Гандзюк

Фото ілюстративне

Дніпровський райсуд міста Києва присудив замовнику вбивства Катерини Гандзюк  — Владиславу Мангеру вирок у вигляді 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Владислава Мангера засуджено до 10 років позбавлення волі.

Винним визнали також і організатора вбивства — Олексія Левіна.

Він отримав 10 років тюрми.

Також засуджені мають виплатити родині Катерини Гандзюк компенсацію моральної шкоди у розмірі 15 млн грн.

Подробиці справи: що передувало

31 липня 2018 року на радницю херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку і облили сірчаною кислотою.

Гандзюк потрапила в реанімаційне відділення. 4 листопада активістка померла в лікарні.

А 6 червня 2019 року суд ухвалив вироки п’яти виконавцям убивства Гандзюк — вони отримали від трьох до шести з половиною років ув’язнення. Окремо судять Ігоря Павловського, якого слідство вважає посередником між замовниками та виконавцями вбивства.

У липні 2020 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

Так, 12 серпня Київський апеляційний суд закріпив справу Владислава Мангера та Олексія Левіна за Дніпровським районним судом Києва.

На одному із засідань свідки у справі — колишній член «Правого сектору» Павло Пилипенко та бізнесмен Сергій Брага — дали свідчення в суді про причетність голови Херсонської облради Владислава Мангера та його посібника Олексія Левіна до замовлення нападу на активістку Катерину Гандзюк.

Хто така Катерина Гандзюк

Катерина Гандзюк (17 червня 1985 – 4 листопада 2018) – депутатка Херсонської обласної ради V скликання та Херсонської міської ради VI скликання, громадська активістка у сфері доступу до публічної інформації, координаторка Центру політичних студій та аналітики в Херсонській області.

31 липня 2018 року на неї було здійснено напад – дівчину облили сірчаною (сульфатною) кислотою.

Читайте також: Справа Гандзюк: Мангера взяли під варту без права внесення застави

В результаті отриманих травм Катя після довгих та важких мук померла 4 листопада 2018 року. Справа викликала широкий резонанс у спільстві.

 

 

Джерело

Новости Украины