Суд визнав незаконним звільнення Пацкана з посади голови Рахункової палати

Суд визнав незаконним звільнення Пацкана з посади голови Рахункової палати

Фото: .facebook.com/valerij.packan

У четвер, 27 червня, Верховний суд України ухвалив рішення про скасування постанови Верховної Ради про недовіру Валерію Пацкану та звільнення його з посади голови Рахункової палати. Про це Валерій Пацкан повідомив у фейсбуці, він також опублікував копію рішення суду.

— Верховний суд визнав протиправною та скасував постанову Верховної Ради України від 10 квітня 2023 р. «Про висловлення недовіри Пацкану В.В.», — написав Пацкан. — Це чергове рішення суду щодо відновлення справедливості у справі на замовлення проти мене.

Він нагадав, що раніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала його невинуватим і закрила справу через відсутність у діях складу кримінального злочину. Пацкан зазначив, що «нардепи, які тиснули на кнопку за його відставку, виконували це замовлення. Замовники – дійові особи, яких ми повинні перевірити щодо зловживання та неефективного використання бюджетних коштів».

10 квітня 2023 року Рада звільнила з посади голову Рахункової палати Валерія Пацкана. 9 жовтня 2023 року ВАКС визнав Пацкана винним у зловживанні службовим становищем при отриманні незаконної компенсації за житло, засудив до двох років обмеження волі, звільнивши одночасно від відбування покарання у зв’язку із закінченням строків давності. Вирок ВАКС було оскаржено в Апеляційній палаті суду, і 25 квітня та закрила кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю у діях Пацкана складу злочину.
Джерело

Новости Украины