Судаков: Я досяг у Шахтарі всього, на що здатний. АПЛ – моя мрія

Судаков: Я досяг у Шахтарі всього, на що здатний. АПЛ – моя мрія

Георгий Судаков, фото — shakhtar.com

Півзахисник Шахтаря та збірної України Георгій Судаков розповів про своє бажання та готовність грати в Англійській Прем’єр-лізі.

“Я розповідав Міші (Мудрику) про те, як сильно хочу грати в Прем’єр-лізі і як було б чудово грати в одній команді. Міша сказав мені, що я не готовий до такого тиску, який відбувається в Англії, і якщо я приїду, мені треба бути готовим до цього. Але я готовий”.

“О, Прем’єр-ліга – моя мрія. Було б чудово зіграти там в одному з топ-клубів. Я не можу виділити якийсь із них як пріоритет, це всі відомі клуби. Як сказав Пеп Гвардіола, виграти Прем’єр-лігу складніше, чим виграти Лігу чемпіонів”.

“Мій настрій такий – я досяг у Шахтарі всього, на що здатний, максимально розвинувся як гравець і готовий рухатися вперед. Я сподіваюся показати, на що я здатний, на Євро, і тоді моє майбутнє може бути вирішене”.

“Сьогодні в Україні немає безпечного місця. Усі бояться. Морально це складно. Щоразу, коли моя дочка чує сирени, вона біжить ховатися під ковдру. Важко це прийняти. Я маю можливість перевезти сім’ю за межі України”, – зізнався Георгій.

Читайте також: Судаков: На Євро-2024 очікаю високого рівня гри від себе та від збірної

21-річний Судаков у всіх турнірах сезону 2023/24 зіграв за Шахтар 34 матчі, забив 10 голів та виконав шість результативних передач. У складі збірної України у відбірному циклі ЧЄ-2024 Георгій став одним із ключових виконавців: у кожному матчі грав з перших хвилин, і лише у трьох випадках із десяти був замінений. Сумарно на його рахунку — один гол і три асисти у 14 поєдинках за національну команду.

Протягом останніх місяців не вщухають розмови про можливий перехід півзахисника до топ-чемпіонату. У лютому Шахтар офіційно продовжив контракт із Судаковим. Новий договір розрахований до 31 грудня 2028 року. Прописана у контракті клаусула 21-річного футболіста складає 150 мільйонів євро.

У березні Георгій говорив, що взимку Шахтар отримав пропозиції від Ювентуса та Наполі. Також повідомлялося, що оточення півзахисника веде переговори з Манчестер Сіті, Ліверпулем, Барселоною та Баварією.

Нещодавно переговори з представниками Георгія провели Челсі і Тоттенгем. Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін заявляв, що влітку Судаков обов’язково перейде до європейського топ-клубу. Згідно з останньою інформацією, Гірники хочуть продати Судакова після Євро-2024 та розраховують виручити за нього близько 70 мільйонів євро.

Шахтар оформив «золотий дубль», вигравши УПЛ та Кубок України. Україна на Євро-2024 зіграє у квартеті E зі Словаччиною, Румунією та Бельгією. Континентальна першість пройде у Німеччині з 14 червня по 14 липня.

Джерело

Новости Украины