Суддя Верховного Суду України Іван Міщенко захищає країну зі зброєю в руках з 93-ої ОМБр

Суддя Верховного Суду України Іван Міщенко пішов на війну з рф добровольцем, а згодом опинився у складі 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”.

Про це повідомляє Відкритий із посиланням на його інтерв’ю виданню Українська правда.

Його спеціалізація у мирному житті – вирішення господарських суперечок. Його позивний фронті – “Суддя Дредд”, на честь супергероя британських коміксів.

24 лютого, не маючи військового досвіду, Іван Міщенко відвіз дружину із трьома дітьми за кордон та повернувся. Разом з іншими добровольцями під час оборони Києва займався аеророзвідкою. Потім став командиром взводу 93-го ОМБр “Холодний Яр”, який зараз тримає оборону на Харківщині.

Коли суддю Міщенка запитують, як кваліфікувати те, що робить РФ, він відповідає: «Це – абсолютне зло. Настільки абсолютне, наскільки воно може бути”.

Позивний “Суддя Дредд” йому вигадав Роман Ратушний, до 24 лютого вони ніколи не зустрічалися, просто Іван Міщенко чув, що є у Києві такий хлопець, активіст, борець за екологію та проти хаотичних забудов міста.

“На війні немає різниці, хто є хто. Навколо нас із Ромою зібралися різні люди, з досвідом війни та без. Ми з ним зустрілися, почали думати, де можемо бути корисними. На той момент ми вже мали людей на даний підрозділ”, – каже Іван Міщенко.

Суддя Верховного Суду України Іван Міщенко захищає країну зі зброєю в руках з 93-ої ОМБр

Іван Міщенко з позивним “Суддя Дредд”

Він каже, що спочатку була сильна ненависть до ворогів, потім минуло, він перестав по відношенню до них взагалі щось відчувати.

“Емоції заважають війні. Вони заважають і у мирному житті. Але коли ти військовий, коли командуєш, твоя робота і така екстремальна і відповідальна. Треба все розрахувати, оскільки рішення, які ти ухвалюєш, можуть мати дуже серйозні наслідки”, – упевнений суддя Міщенко.

Іван Міщенко каже, що 93 бригада – стіна. Де вона стоїть – ворог точно не пройде. Хоча війна – важка робота, але люди її тягнуть, незважаючи на втому, умови та часто відсутність можливості помитися.

А от усіх можливих експертів він просто не слухає.

“Буде важка зима. Є відчуття, що взимку фронт зупиниться. З об’єктивних та суб’єктивних причин. У такому темпі довго воювати неможливо. Прогнози, які дають експерти, мені не цікаві. Вони банальні. А буде все лише так, як буде. Ми можемо бути в Севастополі, а може розпочатись друга хвиля наступу з Білорусі. Але ми нікуди не підемо”, – наголосив Іван Міщенко.

Раніше ми писали, що під Кривим Рогом ЗСУ відбили спробу окупантів перейти у наступ.

Джерело

Новости Украины