Судитимуть офіцера військкомату та його подільника, які за гроші допомагали харківським ухилянтам

Їм загрожує п'ять років тюрми.

До суду передали обвинувальний акт щодо офіцера одного з територіальних центрів комплектування та соцпідтримки у Харкові і колишнього тероборонівця, які за гроші допомагали ухилянтам.

Затримали їх у березні цього року, коли вони отримували другу частину хабаря від призовника. За хабар обіцяли п’ять років відстрочки від армії. Повна сума складала 3500 доларів. На зустріч учасники схеми принесли готовий висновок військово-лікарської комісії про обмежену придатність призовника під час війни та заповнений військовий квиток.

«Свої «послуги» чоловіки оцінювали у 3-5 тисяч доларів США. За гроші вони обіцяли «клієнтам» сфальсифікувати висновок військово-лікарської комісії й таким чином отримати відстрочку від мобілізації, а декому навіть взагалі уникнути призову», — розповіли у Державному бюро розслідувань.

Обвинувальний акт щодо двох чоловіків склали за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років ув’язнення. 

Як писав UA-NEWS.in.ua, співробітники СБУ викрили незаконну схему оформлення інвалідності II або III групи за хабарі. Організувала схему 50-річна співробітниця комунального закладу охорони здоров’я «Обласний центр медико-соціальної експертизи». Документи про інвалідність купляли чоловіки призовного віку та люди, які хотіли безпідставно отримувати пільги.

Джерело

Новости Украины