Сумчанин заснував благодійний фонд, щоб допомогти бойовому побратиму, який на війні втратив ногу

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне Суми

43-річний Віталій Осмаченко останні шість місяців пересувається лише за допомогою колісного крісла. У чоловіка відсутня ліва нога, права не відновилася після поранення. Такі травми боєць отримав на війні, коли захищав позиції під Бахмутом. Щоб допомогти бойовому побратиму одужати, його товариш заснував благодійний фонд.

“Диверсійна група зайшла на нашу позицію. Була ніч. Позиція була дуже близько до посадки і вони по тій посадці зайшли дуже близько. Ми їх не помітили. Помітили, коли дистанція була 10 метрів до ворога”, — згадує травмований боєць Віталій Осмаченко.

Віталій Осмаченко. Фото: Суспільне Суми

Одразу, згадує Віталій, зав’язався бій з російськими військовими. В той день боєць і був поранений.

“Був прильот в окоп, де я отримав таку травму…”, — розповідає чоловік.

Віталій був за кордоном, коли почалася повномасштабна війна. Повернувся чоловік спеціально, щоб захищати країну. До територіальної оборони, розповідає, пішов у перші дні повномасштабного вторгнення. На Донецькому ж напрямку Віталій провів понад місяць.

Віталій Осмаченко. Фото з особистого архіву

“Був постійний бій артилерії, постійно атакували ДРГ. На період артобстрілу вони відходили, коли артобстріл припинявся, вони знов починали заходити. Вони відходили від нашої позиції буквально 50 метрів, не далі”, — пояснює Віталій.

Читати ще

Читати ще Втратив ногу і повертається до війська – історія бійця Миколи Заріцького з Сумщини

Віталій 20 років заробляв міжнародними перевезеннями. Цим, мовляв, і хотів би займатися в майбутньому. Та, каже, для цього потрібна тривала реабілітація. Побратим чоловіка Дмитро Богдановський говорить – аби допомогти Віталію одужати, заснував благодійний фонд.

Віталій Осмаченко. Фото з особистого архіву

“Ось я заснував благодійний фонд під назвою “Спасти побратима”. Трішечки вийшла помилка у назві “спасти”, але якщо потрібно буде виправити на “врятувати” – виправимо”, пояснює бойовий побратим Дмитро Богдановський.

Дмитро говорить, що перше завдання фонду – допомогти Віталію.

"Якщо ми справляємось з цим завданням фонду, значить, будемо виходити на міжнародний рівень. Є партнери в Німеччині, в Польщі, які готові протягнути руку допомоги”, — каже Дмитро.

Дмитро Богдановський. Фото: Суспільне Суми

Поки фонд набирає працівників та волонтерів, говорить чоловік. І наближає українську перемогу у тилу.

“Все буде Україна. По-іншому нас не влаштовує”, — підсумовує Дмитро Богдановський.

Фото: Суспільне Суми

Новости Украины