Сумська міськрада просить облраду пришвидшити перереєстрацію підприємств, що були штучно виведені з Сум

Міські обранці ухвалили звернення до обласної ради щодо зміни місцезнаходження комунальних підприємств, установ та організацій Сумської облради на фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю такої юридичної особи та здійснюється управління і облік.

У заяві йдеться про повернення 43-х юридичних осіб Сумської обласної ради з Білопільського, Краснопільського, Сумського та Охтирського районів Сумської області до Сум, де вони фактично здійснюють діяльність і мають офіси.

Штучне виведення даних об’єктів спричинило невідновлену шкоду Сумській міській територіальній громаді, зруйнувавши фінансову основу місцевого самоврядування, наголосив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

«Є закон, є бюджетний кодекс і є бюджет! Я дякую тим, хто зрозумів та підтримав це рішення, адже два роки тому кошти вивели вже після того, як ми прийняли бюджет, у результаті в бюджеті Сумської міської тергромади утворилась дірка», – підкреслив очільник міста.

Так, фінансові втрати у 2019 році склали 74 млн грн., у 2020 – 40 млн грн., в той час як майно, органи управління, трудовий колектив підприємств, установ, закладів обласного підпорядкування знаходяться на території Сум і місце їх розташування не змінювалося. До того ж усі їхні працівники користувались благами, створеними за рахунок коштів, які надходять в міський бюджет від юридичних та фізичних осіб платників податків.

Рішення підтримали 38 депутатів з 41 присутнього.

Источник

Новости Украины