Сумська область: за минулу добу 2 боєприпаси знешкоджено та ще 2 виявлено

21 квітня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій було проведено роботи зі знешкодження 82-мм мінометних мін часів Другої світової війни, які раніше було виявлено, на відкритій території сіл Бітиця Сумського району та Велике озеро Охтирського району, на відстанях до 1,5 км та 30 м від житлових будинків.

Цього ж дня, о 12:40 до Служби порятунку «101», надійшла інформація про виявлення мінометної міни калібру 82 – мм, на відстані до 2 км від житлових будинків с. Олекснине, Тростянецького району. Ще один випадок мав місце в смт Краснопілля. На відкритій території на відстані до 1 км від житлових будинків, місцевим мешканцем було виявлено один 80 – мм артилерійський снаряд. На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Пам’ятайте! Вилучення та знешкодження даних предметів можуть здійснювати лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Источник

Новости Украины