«Така ціна нашої з вами свободи»: дружина чернігівця, який боронив «Азовсталь», розповіла про його третій рік у полоні

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Боєць з позивним «Карапуз» до полону та його фото із засідання суду у так званій «ДНР». Instagram vialett_a

26-річний чернігівець Олексій з позивним "Карапуз", який у 2022 році боронив "Азовсталь" у Маріуполі, третій рік перебуває у російському полоні. У лютому 2024 року росіяни засудили його до довічного ув’язнення.

Про це у коментарі Суспільному розповіла дружина Олексія Віалєтта.

За її словами, вона впізнала свого чоловіка по фото із засідання суду у так званій "ДНР". Там його засудили до довічного ув’язнення за двома статтями: "жорстоке поводження з цивільним населенням на окупованій території" та "вбивство двох і більше осіб, скоєне організованою групою з мотивів політичної, ідеологічної ненависті".

Віалєтта каже, що декому зі звинувачених у таких злочинах давали не довічні терміни, а по 25-27 років.

Її ж чоловік, окрім того, що не відомо в яких умовах перебуває, має пухлину мозку, яку виявили у 2019 році.

"Кожні 3-4 місяці він має здавати аналізи та робити МРТ. Це ускладнює його перебування там, адже ніякого лікування немає".

Віалєтта порівнює фото свого чоловіка із засідання суду з тим, яким він був до полону, і бачить, як Олексій змінився. "Полон — це пекло", — каже вона й наголошує:

"Ситуація із поверненням засуджених в рази складніша, ніж з полоненими, це потрібно знати. Немає жодних гарантій для них. Ось така ціна нашої з вами свободи".

Зі слів Віалєтти, за ці понад два роки вона не отримала жодної звістки від Олексія.

Нагадаємо, раніше Суспільне розповідало про те, як мати бійця чекає його у Чернігові. Олексій пішов воювати, коли йому було 16 років. Тоді він, студент кооперативного технікуму, поставив батьків перед фактом, що їде на схід. 18 березня 2022 року, вже під час повномасштабної війни, коли боєць з позивним "Карапуз" боронив "Азовсталь", він освідчився своїй дівчині Віалєтті. Наступного дня вони одружилися – дистанційно.

Більше про це дивіться у сюжеті:

Читати ще

Читати ще «Відчув свободу»: мама нацгвардійця з ЧАЕС Романа Гончаренка про зустріч з сином після його повернення з полону

Новости Украины