«Таким рівнем володіють вчителі та викладачі». Кропивничанин встановив національний рекорд зі знання англійської мови

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Рекордсмен з Кропивницького Єлисей Сімокоп та його мама Тамара. Суспільне Кропивницький

Англійську складав для вступу до закордонного університету, говорить мама хлопця Тамара Сімокоп.

"Ми дізналися, що йому для вступу треба скласти іспит IELTSМіжнародна система тестування англійської мови.. Прохідний був бал шість, щоб отримувати стипендію, потрібно було склати на сім. Ми шукали та не знайшли спеціаліста, який зміг би підготувати Єлисея до цього тесту. Тому він почав самостійно опановувати необхідну інформацію".

На тесті було чотири дисципліни – читання, слухання, говоріння та письмо. Суспільне Кропивницький

Англійську мову з першого по десятий класи у Єлисея викладала вчителька Юлія Сидоренко. З її слів, такий рівень знань дуже рідко зустрічається серед учнів. Зазвичай ним володіють вчителі та викладачі. Говорить рівень знання мови С2 – найвищий серед існуючих.

"Згідно з загальноєвропейською рекомендацією освіти, виділяють шість рівнів володіння англійською мовою, починаючи від А1, А2, Б1, Б2, С1 і закінчуючи С2. Випускники українських шкіл закінчують школу з рівнем Б1, якщо поглиблене вивчення – це Б2. Якщо говорити про С2 – то це дуже потужний та найвищий рівень володіння англійською".

Диплом Книги рекордів України, який отримав Єлисей Сімокоп. Суспільне Кропивницький

Зі слів Тамари Сімокоп, англійську Єлисей почав вивчати з піврічного віку. Спочатку вдома, потім у дитсадку, школі і мовних студіях. Багато займався самоосвітою та спілкувався з носіями мови. З 12 років слухав пісні і аудіокниги англійською. З 14 років повністю перейшов на англомовний контент.

"Єлисей ненавмисно підготувався до складання цього тесту, тому що він дивився серйозний контент, як для дорослих людей. Він цікавиться фізикою, математикою, економікою, бізнесом, психологією. Це все дивиться англійською мовою, слухає аудіокниги. Щоб не витрачати багато часу, ставить пришвидшений темп, слухає удвічі швидше ніж зазвичай".

Перевірка заявки на рекорд тривала два тижні, розповіла Суспільному телефоном керівниця Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова.

“Є дуже багато заявок саме на вивчення англійської мови, але в основному всі вони стосуються рівня англійської мови С1. На С2 не було жодного претендента. Кожна справа проходить чотири етапи підтвердження рекорду. На кожному з них документально підтверджується заявлене досягнення і формується доказова база. Після цього ухвалюється експертне рішення чи може це бути рекордом, чи ні".

З вересня Єлисей Сімокоп вивчатиме креативне медіа та ігрові технології у Нідерландах.

Новости Украины