Тактична російська авіація робить «десятки вильотів» щодня. У березні їх було до трьохсот – союзники


Тактична російська авіація робить "десятки вильотів" щодня. У березні їх було до трьохсот – союзники

Знищений в Україні літак ВКС РФ (скриншот)

Внаслідок високої загрози від української ППО, малого нальоту російських льотчиків та погіршення погоди в останні місяці кількість бойових вильотів російської тактичної авіації проти України значно скоротилася. Так оцінюють ситуацію у розвідці Великої Британії.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Зараз російські літаки, ймовірно, здійснюють десятки вильотів щодня порівняно з максимумом до 300 на день у березні 2022 року», – зазначили в Міноборони союзників.

Там вважають, що оскільки російська тактика наземних атак значною мірою залежить від візуальної ідентифікації та некерованих боєприпасів, то російська тактична авіація, ймовірно, продовжуватиме здійснювати нечасті нальоти «проти землі» в погану зимову погоду.

За підрахунками британців, за час повномасштабної війни Росія втратила «понад 60 літальних апаратів із нерухомим крилом».

  • 21 жовтня військові повідомили, що в Росії близько 800 літаків та гелікоптерів розташовано на аеродромах поблизу України.
  • На початку листопада британська розвідка вважала, що РФ не зможе здобути перевагу в повітрі над Україною в найближчі місяці.

Дивіться відео: «Нехай літають, збиватимемо». Генштаб ЗСУ «привітав» РФ із днем армійської авіації

Джерело

Новости Украины