Танцювальна терапія: у Дніпрі волонтери їздять до діток переселенців та їхніх батьків 

Психологічні ігри, арттерапія, перегляд корисних мультфільмів, фізична активність на свіжому повітрі, танці: у Дніпрі працює благодійний проєкт для підтримки дітей переселенців та їх батьків.

Про це Відкритому розповіли керівниця ГО «Харизма», авторка проєкту «Підтримуємо та дбаємо» Ольга Головко та волонтерка, педагогиня Віолета Придорогіна.

«Підтримуємо та дбаємо» – благодійний проєкт від громадської організації «Харизма» у Дніпрі, метою якого є психологічна та фізична підтримка дітей переселенців та їх батьків. Волонтери на чолі з професійними психологами та педагогами приїжджають до місць тимчасового розміщення вимушених переселенців та надають різноманітні послуги для дітей: психологічні ігри, арттерапія, перегляд корисних мультфільмів, фізична активність на свіжому повітрі, танці. Також допомога надається батькам. Такі відвідування проходять на постійній основі 1-2 рази на тиждень.

Танцювальна терапія: у Дніпрі волонтери їздять до діток переселенців та їхніх батьків 

Ольга Головко

«Проєкт працює з квітня і за цей час допомогу отримали більш ніж 900 дітей віком 3-15 років та більш ніж 500 батьків (переважно жінки 30-50 років). Нас підтримують «ІСАР ЄДНАННЯ» та ЄС. Ми перш за все бажаємо потурбуватися про дітей, повернути їм дитинство. Підтримуємо як фізично, так й психологічно. Ми проводимо виїзди в шелтери з комплексними заняттами та подарунками. Спочатку з ними працюють психологи за допомогою творчих ігор та арттерапій, спілкуються. Потім вже проводяться танцювальні та фізкультурні заняття», – розповіла керівниця ГО «Харизма», авторка проєкту «Підтримуємо та дбаємо» Ольга Головко.

Танцювальна терапія: у Дніпрі волонтери їздять до діток переселенців та їхніх батьків 

Віолета Придорогіна

«Допомога діткам мене дуже надихає. Ігри та естафети їм дуже подобаються. Але ж десерт – це танці, під час них діти нам довіряють та відкриваються. Ми звикаємо один до одного, малеча нас дуже чекає, не хоче прощатися кожного разу. Є дітки, які відразу йдуть на контакт, а є більш замкнуті та травмовані. Таким просто потрібно більше часу, спочатку вони спостерігають, потім приєднуються до наших веселощів. Діти не заслуговують на війну. Ми робимо все можливе аби вони посміхалися частіше», – пояснила волонтерка, педагогиня Віолета Придорогіна.

Якщо вас зацікавив проєкт «Підтримуємо та дбаємо» й ви бажаєте до нього долучитися, задонатити кошти або ж запросити команду у певний шелтер дзвоніть Ользі Головко 097 560 00 09.

Детальніше про проєкт дивіться у відео.

Источник

Новости Украины