Тероборона Рівненщини опановує італійський кулемет, який називають «Косторіз»

За інформацією: Суспільне Рівне.

Фото: скрін відео АрміяInform

Тероборона Рівненщини опановує кулемет італійської фірми Beretta MG 42/59. Бійці розповідають: зброя легка в обслуговуванні, в область він прийшов повністю новим, — йдеться у повідомленні вісника Міноборони АрміяInform.

Кулемет, який отримали тероборонівці — легкий у користуванні, розповідає військовий ЗСУ Олександр. Він навчає підлеглих користуватися штатною зброєю та технікою.

Це італійський кулемет на базі німецького MG3, який є вдосконаленим варіантом MG-42, — йдеться у повідомленні АрміяInform.

Скріншот відео АрміяInform

"Досвіду роботи з іноземною зброєю в нас взагалі не було. З однієї сторони було цікаво, з іншої — не мали інформації, як її обслуговувати. Потім потихеньку розібрались. Це — екземпляр італійської фірми Beretta. Він дуже легкий в обслуговуванні. Кулемети на фронті у нас дуже потрібні", — каже боєць.

Читайте також: Німецький Panzerfaust 3: боєць з Рівненщини пояснив, чому цей гранатомет кращий за радянську зброю

Скріншот відео АрміяInform

Він додає: кулемет має велику швидкість пострілів — 800–1200 за хвилину, його прицільна дільність — до двох кілометрів. Максимальна дальність — до чотирьох кілометрів.

"Швидкострільність відсіює піхоту, плюс кулемет прошиває легку броньовану техніку. Модель цього кулемету має десятки років, але нам пощастило: саме цей кулемет прийшов до нас новенький. Повністю новенький, десь зі складів прийшов", — розповідає Олександр.

Читайте також: Лорі породи бігль: як у теробороні на Рівненщині служить мисливська собака

Скріншот відео АрміяInform

Кулемет можна використовувати у різних позиціях — на станині, на опорному пункті, в пішому порядку, на авто.

"Нашим хлопцям яку зброю не дай — вони будуть воювати, захищати свою землю. Головне — це братерство, захист своєї землі, розуміння цього. Сьогодні MG, завтра буде інша. Ми готові захищати нашу землю в будь-яку погоду, в будь-який час", — додає військовослужбовець.

У союзних військах в часи Другої світової війни кулемет називали "Косторіз", "Емга", "Хрестовик".

Ми у Twitter

Новости Украины