Тихановська оголосила про створення об’єднаного перехідного уряду


Тихановська оголосила про створення об'єднаного перехідного уряду

Скриншот з відео

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська вирішила створити колективний виконавчий орган – Об’єднаний перехідний кабінет. Про це вона сказала на конференції «Нова Білорусь».

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«За підсумками вчорашньої дискусії та громадської думки я ухвалила рішення створити об’єднаний перехідний кабінет. Це колективний виконавчий орган, який щодня працюватиме на головні цілі…» – сказала Тихановська.

Зокрема, перехідний кабінет повинен буде захищати незалежність та суверенітет Білорусі, представляти національні інтереси Білорусі, здійснити її «фактичну деокупацію», відновити конституційну законність та порядок, розробити та реалізувати заходи щодо припинення незаконного утримання влади, забезпечити транзит влади від диктатури до демократії, створити умови для проведення чесних та вільних виборів, розробляти та виконувати рішення, необхідні для досягнення демократичних змін у Білорусі.

Внаслідок цього, за словами Тихановської, мають бути звільнені всі політв’язні.

Усі кандидати до кабінету мають пройти схвалення Координаційної ради опозиції.

«Але триває війна, і наша країна під загрозою втрати суверенітету. І я згодна з Пал Паличем (Латушко. – Ред.): час діяти. Тому перші ключові кандидатури я призначаю зараз, на шість місяців, для подальшого узгодження їх майбутнім представницьким органом» , – сказала Тихановська.

Вона призначила Павла Латушка представником кабінету з транзиту влади, Олександра Азарова – представником з відновлення правопорядку, Валерія Ковалевського – представником із закордонних справ, Валерія Сахащика – представником з оборони та нацбезпеки.

Також опозиціонерка сказала, що у разі її відсутності її заступниками будуть Латушко та Ковалевський.

Читайте також: Тихановська – Зеленському: Відповідальний за удари по Україні Лукашенко, а не білоруси – відео

Джерело

Новости Украины