Тихановська про візит Путіна до Мінська: Лукашенко свою шкуру не врятує


Тихановська про візит Путіна до Мінська: Лукашенко свою шкуру не врятує

Світлана Тихановська (Фото: STR/EPA)

Лідерка білоруської опозиції у вигнанні Світлана Тихановська, реагуючи на візит російського диктатора Володимира Путіна до Мінська до місцевого диктатора Олександра Лукашенка, заявила, що останній «не може домовлятися від імені нашого народу». Про це вона написала у Twitter.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Білорусь не продається. Наша незалежність не продається. Диктатор Лукашенко не може домовлятися від імені нашого народу – він представляє себе», – написала вона.

Як висловилася Тихановська, «і свою шкуру він не врятує», а відповість за злочини проти білорусів та українців.

Перед зустріччю Путін-Лукашенко в Мінську зустрілися міністри закордонних справ РФ та Білорусі Сергій Лавров та Сергій Алєйнік відповідно.

  • У червні 2022 року Тихановська говорила, що в армії Білорусі нібито був наказ про вторгнення в Україну, «але його не виконали».
  • Солдати армії Білорусі «абсолютно не готові до війни», «не мотивовані» та «не хочуть воювати з українцями через близькість по духу між націями», заявляла вона наприкінці осені.
  • Президент Литви Науседа вважає, що Білорусь у повному обсязі бере участь у війні і вона є відповідальною нарівні з Росією.
  • На початку грудня президент Польщі Дуда зустрівся з Тихановською, заявив, що Варшава не хоче, щоб Білорусь була окупованою.

Джерело

Новости Украины