«Тіло не можна було опізнати»: на Чернігівщині попрощалися із прикордонником Василем Ткаченком

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

23 вересня у селі Великий Щимель Сновської громади попрощалися із прикордонником Василем Ткаченком. Він загинув 28 березня під час оборони Чернігова. Проводять чоловіка в останню путь лише через пів року, бо тіло обгоріло і його не могли опізнати. Весь цей час рідні і друзі сподівалися, що Василь живий, і чекали на нього.

Василю Ткаченко було 34 роки. Захисники Чернігова потрапили у ворожу засідку. Росіяни обстріляли машину та вона загорілася. Його побратим Олександр згадує, як востаннє бачив товариша.

"Коли він виїжджав на бойове завдання, він сідав у пікап на борт і у нього була посмішка щира, від душі. Ще помахав руками і сказав: "Хлопці, тримайтеся! Завтра побачимось".

Олександр, побратим. ФОТО: Суспільне Чернігів

Колега Олександра Ступак каже: "Тіло не можна було опізнати, так довго йшла процедура ДНК. Тільки на днях дізналися про ДНК".

Колега загиблого Олександра Ступак. ФОТО: Суспільне Чернігів

Заступник начальника Чернігівського прикордонного загону Юрій Безкостюк розповів, що ворог використав абсолютно все, що тільки міг використати, застосував всі види озброєння, в тому числі і гранатомети, і вогнемети.

Прощання з прикордонником. ФОТО: Суспільне Чернігів

У Василя залишилися дружина і двоє маленьких дітей.

Провести Василя в останню путь прийшли кілька сотень людей. Вони вшанували його пам'ять квітами і хвилиною мовчання. Похоронна процесія йшла від дому до центру села. Там захисника зустрічали на колінах.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Новости Украины