Суші це не просто їжа, якою можна смачно поїсти, а це справжнє мистецтво створення вишуканих кулінарних шедеврів. Секрет популярності японських суші заключений в тому, що азіати змогли поєднати в одній страві гармонію ароматів, глибокі, насичені смаки. Замовляйте суші сети у Львові і насолоджуйтесь витонченим японським смаком.
Чому суші стали світовою сенсацією?
Суші — це справжнє кулінарне диво, яке має тисячолітню історію. Ранній прообраз суші виник ще у 8 столітті. Рибалки у такий спосіб зберігали рибу. Сиру рибу вони перекладали рисом і сіллю.
Відбувався процес ферментації, потім рис через непотрібність викидали, а консервовану рибу вживали у їжу. Коли винайшли оцет, то потреба у такому способі консервування відпала, але смакові рецептори японців оцінили смак ферментованого рису та сирої риби.
Топ — 10 ролів, які обов’язково потрібно спробувати
- Роли Філадельфія — це найпопулярніший вид ролів, який відрізняється ніжним смаком. Вдале поєднання лосося з ніжним крем-сиром не залишає байдужим нікого.
- Роли Каліфорнія це роли навиворіт, де начинка знаходиться під листком норі, а зовні водорость прикриває шар рису та кунжуту. Сьогодні роли Каліфорнія готують з різноманітними начинками, використовуючи для цього і тунець, і лосось. Але перший рол Каліфорнія був приготований з м’ясом сніжного краба, огірком і авокадо.
- Тартар макі містять подрібнену сиру рибу. Найпопулярнішими варіантами маків є: тартар макі з лососем, тартар макі з креветкою, тартар макі з тунцем.
- Фелікси — роли — це роли з начинкою, яка вивернута назовні. Найпопулярнішим серед Феліксів є Фелікс з вугром. Ніжний крем-сир, м’якоть авокадо, вугор, салат айсберг та спайсі соус — таке гармонійне поєднання продуктів подобається багатьом клієнтам.
- Вегетаріанський рол з чукою. Цей рол приготований без риби і м’яса, а лише овочі. Авокадо, салат айсберг, чука, горіховий соус та пелюстки мигдалю вражають своїм смаковим поєднанням та корисними властивостями.
- Мексиканський рол прийдеться до душі любителям гострої їжі. Ніжний крем-сир, солодкуваті креветки, свіже маринований лосось та гострі гуакамоле та шрирача дають можливість відчути насичений букет смаків.
- Гарячі роли прийдуться до вподоби тим, хто любить смачну їжу та хрустку скоринку. Гарячий рол обсмажують в клярі Темпура, що робить його більш соковитим та смачним.
- Спайсі роли стануть відмінним вибором для любителів пікантності та гостроти. Найчастіше для приготування спайсі ролів використовують маринований лосось або танець, які перемішують з гострим соусом, приготованим на основі перцю чилі
- Обов’язково потрібно спробувати і авторські варіанти. Одним з найбільш замовляємих є рол Блюфін. Він складається з рису, крем-сиру, креветки, тунця, авокадо, огірка, цибулі фрі.
- Унагі-рол — копчений вугор сам по собі має насичений смак та особливий аромат. А в поєднанні зі свіжим огірком та соковитим авокадо такий рол стає особливо ароматним. А пікантності йому надає унагі соус.
Обов’язково потрібно спробувати всі ці роли в закладах Моносуші.