ТОП-5 художників нашого часу та їх знамениті картини

Часом здається, цікаві та талановиті художники залишилися в далекому минулому, а зараз у вік технологій сучасне мистецтво виглядає надто химерно і незрозуміло простому обивателю, та й не кожному поціновувачу. Почасти це правда, але будемо чесні до кінця, Ван Гог за життя теж не був цікавий суспільству, а його картини почали цінувати відносно недавно. Тому сьогодні ми хочемо познайомити вас з кількома справді талановитими митцями, які, певні, так само заполонять ваше серце.

А якщо у вас вже є улюблена картина сучасності, то ви легко зможете отримати її якісну репродукцію не віддаючи за це всі гроші світу. Замовити картину на сайті Print4you.com.ua можна за лічені хвилини обравши всі необхідні параметри та завантаживши зображення, що сподобалося, а готову роботу забрати протягом 3-4 днів.

Відомі художники нашого часу

По праву ці художники 21 століття можуть легко змагатися з класичними полотнами. Ці полотна знаходяться у найкращих картинних галереях світу та прикрашають приватні колекції. Впевнені, що ви чули чи бачили роботи кожного з цих майстрів.

Леонід Афремов

Одна з найвідоміших і незабутніх манер живопису, з розгонистими та великими мазками. Леонід вважається першим, хто почав використовувати для створення своїх шедеврів мастихін, за допомогою якого в нього і виходило досягти такої манери написання. Не збрешемо, кажучи, що його полотна це просто вибух фарб, кожна картина схожа на барвистий вітраж чи мозаїку. Найцікавіше, що роботи Леоніда Аркадійовича використовуються деякими психологами та психіатрами в арттерапії.

Деякі мистецтвознавці вважають, що художник та його картини входять у топ “найбільш продаваних художників світу”, оскільки кількість проданих копій налічується понад 10 мільйонів, тут можуть позмагатися лише “Мона Ліза” та “Зоряне небо” Ван Гога

Бенксі

По-справжньому найзагадковіший із сучасних “художників”, бо досі ніхто не знає, хто насправді підписує свої роботи цим “ім'ям”. Ходить дуже багато теорій, одна з яких говорить про те, що Бенксі це не одна група з кількох стріт-арт, і не тільки, художників. Свій творчий шлях він розпочав у 1990-х роках, розписуючи вулиці Британії.До початку 00-х про цього британського художника вже говорив увесь світ. Завдяки своїм сатиричним роботам, в яких було достатньо як чорного гумору, так і гострих коментарів з приводу сучасного політичного руху художник став користуватися величезною популярністю. Дійшло до того, що цілком нормальним перформансом стало знищення свого власного шедевра, як тільки на аукціоні за нього віддали кілька мільйонів. Найдорожчу картину було продано за 9.9 мільйонів фунтів стерлінгів.Навіть через двадцять два роки Бенксі можна називати як наймодніші художники сучасності, тому що в популярній соціальній мережі Instagram у них 6.7 мільйонів передплатників.

Ежен Джей Попроски

Живопис який зачіпає душу. Саме так можна сказати про цього сучасного художника імпресіоніста. Дуже затишні та теплі пейзажі, написані завдяки численним подорожам автора Європою. Сьогодні його роботи виставлені більш ніж у 1000 музеїв та приватних колекціях. Як і з Леонідом Афремовим його роботи користуються величезною популярністю та нараховують величезну кількість копій по всьому світу, так само його картини часто використовують як трафарети у картинах за номерами.

Такаші Муракамі

Популярний японський художник відомий своїми яскравими та барвистими роботами по всьому світу. Його різнопланова діяльність зачіпає різні сфери і в кожній з них має великий успіх – мистецтво, дизайн, анімацію та моду.

Такаші демонструє особливий погляд на світ і мистецтво, у всіх роботах проглядається типово японська мультяшність і дитячий оптимізм.

Денис Чернов

Улюблена техніка написання картин – графіка. Але загалом працює Денис у багатьох мальовничих техніках. Народився та працював художник довгий час в Україні, також викладав у Харківській академії мистецтв. Регулярно бере участь у різних міжнародних виставках, тому сьогодні його картини користуються популярністю не лише в Україні, але й за кордоном та зберігаються у багатьох приватних колекціях.

 

Джерело

Новости Украины