Топ-7 народних засобів, щоб помити холодильник від запаху та липких плям

Топ-7 народных средств, чтобы помыть холодильник от запаха и липких пятен

Через постійні відключення електроенергії продукти в холодильнику швидко псуються, залишаючи на полицях липкі плями та неприємні запахи. Щоб повернути приладу колишній зовнішній вигляд, не обов'язково використовувати дорогу миючу хімію, достатньо знати кілька побутових секретів. theLime розповість, як швидко і просто відмити холодильник за допомогою народних засобів.

Лимонна кислота

Налийте в миску теплу воду і розчиніть дві чайні ложки лимонної кислоти. Змочіть губку в отриманому розчині і добре вимийте полиці, стінки та двері холодильника. Якщо на резинках залишився бруд, приберіть його за допомогою старої зубної щітки.

Рідкий засіб для посуду

Спосіб із миючим засобом для посуду підійде для нескладних забруднень. Якщо плями сильно в'їлися і видають різкий запах, краще скористатися іншими методами. Змочіть губку в миючому засобі та пройдіться проблемними місцями. Залишки мильного розчину заберіть за допомогою тканини, змоченої у теплій воді.

Оцет

Це один із найкращих способів, оскільки оцет добре усуває запахи та дезінфікує поверхні. Розведіть невелику кількість оцту у воді кімнатної температури і добре протріть розчином весь холодильник.

Харчова сода + оцет

У запущених ситуаціях, коли у холодильнику вже утворилася пліснява, на допомогу прийде звичайна харчова сода. Приготуйте содовий розчин у співвідношенні 1:1 (1 л гарячої води та 1 столова ложка соди). Обробіть цим розчином полиці, ящики та інші забруднені місця, потім промийте чистою водою. Далі розведіть трохи оцту у воді та протріть холодильник. Після цього знову помийте теплою водою.

Господарське мило + миючий засіб для посуду + сода + гаряча вода

Судячи з кількості інгредієнтів, відразу зрозуміло, що це — важка артилерія. Цей спосіб очистить будь-які забруднення та зробить ваш холодильник чистим. Змішайте господарське мило, миючий засіб для посуду, соду та розведіть у гарячій воді. Отриманим розчином промийте холодильник. Якщо після цього залишиться неприємний запах, помийте ще оцтовим розчином.

Нашатирний спирт

Змішайте 30 мл нашатирного спирту з 300 мл води та протріть усі забруднені місця холодильника.

Спеціальні засоби для миття холодильника

За бажанням можна придбати в магазині спеціальний засіб для миття холодильника. Тільки важливо пам'ятати, що після використання хімії, полиці, ящики, морозилку та дверцята холодильника потрібно ретельно промити водою.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/learn/2022-11-25/top-7-narodnyih-sredstv-chtobyi-pomyit-holodilnik-ot-zapaha-i-lipkih-pyaten/49171

 

 

Джерело

Новости Украины