Торік громади Буковини отримали 2,5 мільйона гривень туристичного збору

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. УНІАН

У Чернівецькій області за 2022 рік туристичний збір збільшився на понад 100% відсотків. Це пов'язано з прибуттям людей з небезпечних регіонів та збільшенням кількості туристів. Зріс попит на поселення в приватних садибах, готелях та хостелах.

Про це у коментарі Суспільному повідомила заступниця начальника ОВА Альона Атаманюк.

Найбільший приріст туристичного збору був у Чернівецькій, Вижницькій та Путильській громадах. Там розташовані приватні котеджі та готелі. За словами Атаманюк, під час повномасштабного вторгнення, окрім переселенців, область відвідувало й багато туристів.

"Вимушені переселенці проживали у готелях виключно у період початку повномасштабної війни. Зараз туристичний збір зростає за рахунок внутрішнього туризму. Багато хто їздить до нас в гори",– розповіла Атаманюк.

Гроші з туристичного збору йдуть у бюджети громад. Їх можуть використовувати для власних потреб. У 2021 році громади області отримали понад 1 мільйон гривень туристичного збору.

Що відомо

  • Туристичний збір — це місцевий збір, гроші від якого зараховуються до місцевого бюджету. Його сплачують люди, які розміщуються у місцях проживання для ночівлі. З жовтня розмір туристичного збору у Чернівецькій громаді за добу за одну людину становить 20 гривень.
  • Загалом у Чернівецькій області 52 громади.
  • За даними ОВА, станом на 9 лютого 2023 року від початку вторгнення Росії в Україну в Чернівецькій області зареєстрували майже 89 тисяч вимушених переселенців. Найбільша кількість людей, яку приймала область, — 109 тисяч.
  • У громадах живе 70 тисяч переселенців. Частина з них оселилась у приватних будинках, прихистках, готелях та хостелах.

Новости Украины