Toyota Land Cruiser Mini стане конкурентом Suzuki Jimny

Лінійка позашляховиків Land Cruiser від Toyota, що охоплює моделі 70, 250/Prado та 300, найближчим часом має стати свідком зростання.

Японські звіти припускають додавання серійної версії, заснованої на концепті Compact Cruiser EV 2021 року. Цей проект, що має внутрішню назву Mini Land Cruiser, наразі перебуває на стадії розробки і, як очікується, після випуску буде відповідати встановленим корпоративним стандартам Toyota.

Про майбутню модель розповіли авторитетні японські видання Best Car та Magazine X, відомі своєю достовірною інсайдерською інформацією про Toyota. Згідно з їхніми джерелами, автомобіль значною мірою збереже дизайн концепту і матиме “квадратну форму кузова”, що нагадує нещодавно

представлений Land Cruiser 250/Prado. Під час презентації концепту Toyota натякнула на швидку появу міні Land Cruiser, продемонструвавши тизерний силует з помітним запасним колесом, встановленим на задніх дверцятах.

Параметри
Конструктивно міні Land Cruiser використовуватиме відому платформу TNGA-F, розміром приблизно 4 350 мм в довжину, 1 860 мм в ширину і 1 880 мм у висоту. Його розміри будуть нагадувати розміри Corolla Cross, але втілюватимуть окрему ідеологію, позиціонуючи його як конкурента п’ятидверного Suzuki Jimny.

Технічка
За чутками, Mini Land Cruiser матиме двигун внутрішнього згоряння, з можливостями від бензинових і дизельних варіантів до потенційних гібридних технологій і можливого електричного варіанту.

Серед можливих двигунів – турбодизельний 2,8-літровий двигун, який встановлюється на Hilux і новий Land Cruiser, а також бензиновий двигун 2.0 Dynamic Force від Corolla Cross.

Також розробляється електрична версія, яка, як очікується, розділить трансмісію з ще не випущеною електричною Tacoma (американським аналогом Hilux).

Виробництво Toyota Land Cruiser Mini, швидше за все, відбуватиметься в Таїланді, а початкові продажі будуть спрямовані на основні ринки Південно-Східної Азії, де компактні автомобілі користуються величезною популярністю.

Ентузіасти можуть побачити новий позашляховик на майбутньому Токійському автосалоні, який відкриється наступного місяця.

Новости Украины