Трамп сказав, що вибори його «певною мірою розчарували». ЗМІ пишуть, «він у люті»


Трамп сказав, що вибори його "певною мірою розчарували". ЗМІ пишуть, "він у люті"

Дональд Трамп (фото — ЕРА)

45-й президент США Дональд Трамп сказав, що проміжні вибори в США його «певною мірою розчарували», але для нього є «великою перемогою». Про це він написав у своїй соцмережі Truth Social. Тим часом західні ЗМІ пишуть, що «він у люті» через програш у Пенсильванії.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Хоча в певному сенсі вчорашні вибори дещо розчарували, на мій особистий погляд це була дуже велика перемога – 219 перемог і 16 поразок загалом – хто коли-небудь домагався більшого?» – написав Трамп.

CNN із посиланням на радника Трампа повідомляє, що той «розлючений» і «кричить на всіх». Найбільш разюча втрата, за його словами, для Трампа сталася в Пенсильванії, де республіканець Мехмет Оз програв демократу Джону Феттерману.

За попередніми підрахунками, Демократична партія втрачає більшість у Палаті представників — республіканці вже отримали 203 місця проти 187 у демократів (більшість потребує 218 місць).

У Сенаті партії майже зрівнялися — демократи отримали 48 місць проти 49 у республіканців (для більшості необхідне 51 місце).


Трамп сказав, що вибори його "певною мірою розчарували". ЗМІ пишуть, "він у люті"

Контроль над Сенатом зараз залежить від штатів Невада, Аризона та Джорджія. Для найменшої більшості демократам чи республіканцям треба виграти два з них.

У Джорджії після підрахунків 99% голосів жоден із кандидатів не набрав абсолютної більшості, тому, ймовірно, що розподіл місць у верхній палаті Конгресу визначить другий тур голосування в грудні.

  • Байден прогнозував «два жахливих роки» у разі перемоги республіканців на проміжних виборах до Конгресу.

Читайте також: Вибори у США. Республіканці можуть перемогти демократів: що буде з військовою допомогою Україні

Джерело

Новости Украины