Трамп вважає підсумки виборів 2020 року підставою для зупинення дії Конституції США


Трамп вважає підсумки виборів 2020 року підставою для зупинення дії Конституції США

Дональд Трамп (Фото — EPA)

45-й президент США Дональд Трамп продовжує публічно наполягати на тому, що президентські вибори 2020 року були «шахрайством», і стверджує, що їхні підсумки можуть бути підставою для припинення дії Конституції США. Про це повідомляє CNN.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як пише агентство, Трамп опублікував у соціальній мережі Truth Social, що належить йому, пост, в якому йдеться, що підсумки президентських виборів 2020 року були «відкинуті», а потім стверджує, що «масове шахрайство такого виду і таких масштабів дозволяє скасувати всі правила, положення та статті, що навіть містяться в Конституції».

Прессекретар Білого дому Ендрю Бейтс заявив, що висловлювання Трампа є «оскверненням душі нашої нації й мають бути повсюдно засуджені».

«Ви не можете любити Америку лише тоді, коли перемагаєте», – наголосив Бейтс.

Трамп продовжує публічно стверджувати, що нібито «переміг» на президентських виборах 2020 року, але його перемога була «вкрадена». Жодних доказів цих тверджень ані Трамп, ані його адвокати пред’явити не змогли, проте «змова проти Трампа», як і раніше, залишається однією з популярних теорій змови серед його прихильників.

  • 6 січня 2021 року прихильники Трампа, які зібралися біля Капітолія, де йшов підрахунок голосів виборців на виборах президента, зламали загороджувальні бар’єри та вдерлися до будівлі.
  • 18 листопада прихильник теорії змови QAnon Джейкоб Ченслі, відомий як «Шаман» QAnon, отримав понад три роки в’язниці за участь у штурмі Капітолія.
  • 29 червня 2022 року колишня помічниця голови адміністрації Білого дому Кессіді Гатчінсон на слуханнях Комітету показала, що Трамп 6 січня 2021 року хотів особисто брати участь у штурмі Капітолія разом зі своїми прихильниками.
  • 21 жовтня комітет Конгресу США, що розслідує штурм Капітолія 6 січня 2021 року, направив Трампу повістку з вимогою дати свідчення та надати документи щодо подій, що розслідуються, в ході яких було вбито п’ятьох людей.

Джерело

Новости Украины