Трамп заявив, що його хочуть заарештувати, і закликав до протестів


Трамп заявив, що його хочуть заарештувати, і закликав до протестів

Дональд Трамп (фото — ЕРА)

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що очікує арешту у вівторок у справі, порушеній окружною прокуратурою Манхеттена, і закликав своїх прихильників до протестів. Про це повідомляє Reuters.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Трамп сказав, не надавши доказів, що «незаконні витоки» з офісу окружного прокурора Манхеттена вказують на те, що його заарештують. Які звинувачення йому планують висунути, він не сказав.

Офіс окружного прокурора Манхеттена Елвіна Брегга на початку цього року почав надавати докази великому журі, що розслідує платіж у розмірі 130 000 доларів, який Майкл Коен, колишній особистий адвокат і помічник Трампа, зробив порнозірці Стормі Деніелс в останні дні кампанії Трампа у 2016 році.

У 2018 році Коен визнав себе винним у порушеннях федерального фінансування виборчої кампанії, пов’язаних з організацією виплат Деніелс та ще одній жінці, серед інших злочинів. Він сказав, що зробити платежі доручив йому Трамп. Прокуратура США Манхеттена поки що не звинувачувала Трампа у скоєнні злочину.

ДОВІДКА. Порнозірка стверджує, що мала любовний зв’язок з Трампом 2006 року, невдовзі після того, як Меланія Трамп народила сина Беррона. За твердженням Деніелс, зв’язок тривав кілька місяців. Вперше вона розповіла у ЗМІ про любовні стосунки з Трампом у 2011 році, за п’ять років до президентських виборів, у яких брав участь Трамп.

Адвокат Трампа Майкл Коен визнав, що заплатив актрисі $130 000 зі своєї кишені за мовчання. Водночас адвокат наголосив, що Трамп категорично заперечує факт зв’язку з порноактрисою.

  • 2020 року суд у Каліфорнії зобов’язав на той момент президента США Дональда Трампа сплатити судові витрати порноакторці Стормі Деніелс (справжнє ім’я – Стефані Кліффорд) у сумі $44,1 тисяч.

Джерело

Новости Украины