Трампа можуть звинуватити у штурмі Капітолія у 2021 році. Він говорить, що чекає на арешт


Трампа можуть звинуватити у штурмі Капітолія у 2021 році. Він говорить, що чекає на арешт

Дональд Трамп (Фото: ЕРА)

45-й президент США Дональд Трамп у власній соцмережі Truth Social (не працює в Україні. – Ред.) заявив, що незабаром йому начебто можуть оголосити обвинувачення у справі про втручання у президентські вибори у 2020 році у зв’язку зі штурмом Капітолія в січні 2021 року. Про це повідомляє CNN.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За словами Трампа, ввечері 16 липня він нібито отримав лист від спецпрокурора Міністерства юстиції Джека Сміта, який займається розслідуванням федеральних справ, де фігурує експрезидент США.

«Сміт заявив, що я є фігурантом розслідування великого журі (присяжні, що визначають, чи є достатні підстави оголосити обвинувачення. – Ред.) 6 січня, і дав мені дуже короткий термін – чотири дні, щоб виступити перед великим журі, що майже завжди означає арешт і обвинувальний висновок», – написав він.

Хоча лист спецпрокурора й не означає, що експрезиденту справді оголосять обвинувачення, та схожий розвиток подій відбувся і в межах іншого федерального розслідування – щодо неналежного поводження із секретними документами, додає CNN.

26 серпня 2021 року сім поліціянтів Капітолія подали до суду на Трампа. Вони вважають, що Трамп вступив у змову з ультраправими екстремістами, щоб спровокувати напад на Конгрес.

  • 6 січня 2021 року прихильники Трампа увірвались у Капітолій, щоб завадити оголошенню результатів президентських виборів. Через чотири години поліція відновила порядок.
  • У штурмі Капітолія звинуватили неурядову організацію Oath Keepers («Хранителі присяги»), трьом членам групи загрожує до 20 років тюрми.

Читайте також: Штурм Капітолія. У США посадили бунтівника, який закидав ноги на стіл Ненсі Пелосі: фото

Джерело

Новости Украины