Тринадцята гармата та танк, націлений в бік Росії: чернігівець запропонував як вшанувати героїв оборони міста

Встановити тринадцяту (сучасну) гармату на Валу та танк, націлений в бік Росії, на одному з в’їздів в місто — саме так запропонував чернігівець вшанувати героїв оборони нашого міста.

Петиція з такою пропозицією з’явилася в однойменному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

Її автор, Микита Пономаренко, зазначає, що створив цю петицію у відповідь на опитування яке проводив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус щодо вшанування героїв оборони Чернігова, та запропонував наступні заходи:

“1. Встановлення на Валу (зі сторони річпорту) "тринадцятої" гармати сучасного зразка, яка б уособлювала подвиг артилеристів ЗСУ, які знищили десятки одиниць ворожої техніки. Це органічно та навіки вплете сучасність у візерунок легенд минулого.

2. Встановлення на східному або північному в'їзді до міста танка, націленого в сторону столиці рф, з архітектурним облаштуванням, подібним до меморіалу борцям з нацизмом біля залізничного вокзалу, щоб висвітлити спорідненість нацизму та рашизмо-путінізму, з перерахуванням підрозділів 1-шої окремої танкової Сіверської бригади та її бойових побратимів, які брали участь в обороні міста”, — йдеться в тексті петиції.

Станом на 16:00 годину 16 травня клопотання підтримали вже 9 чернігівців. Залишити свій підпис можна ТУТ

Фото — Валентин Бобир

Источник

Новости Украины