Трьох мешканців Миколаївщини ошукали аферисти на понад 120 тисяч гривень

Нещодавно до поліції звернулися громадяни із заявами про те, що стали жертвами шахраїв, які заволоділи їхніми заощадженнями.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає ЮжБуд_News 

Шахрайським шляхом зловмисники із карткових рахунків привласнили майже 26 тисяч гривень у 64-річної мешканки Южноукраїнська, понад 59 тисяч гривень 54-річної мешканки Вознесенська та 38 тисячами гривень у 30-річного мешканця обласного центру.

Зі слів потерпілих, під час телефонної розмови аферисти представлялись банківськими працівниками та переконували потерпілих, що наявні грошові кошти на банківських картках терміново потрібно перевести на інші рахунки, щоб убезпечити від несанкціонованого втручання. Зробивши все, що радили «банкіри», громадяни втратили всі свої заощадження.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років.

Нині тривають слідчо-оперативні заходи, направлені на встановлення та затримання зловмисників.

Поліція вкотре закликає громадян бути пильними та обережними під час спілкування із незнайомими людьми, які у телефонній розмові представляються працівниками банків або інших організацій чи соцслужб. Не поспішайте проводити будь-які операція по вказівкам співрозмовників. Зателефонуйте на «гарячу» лінію установи, або відвідайте та дізнайтесь відповіді на запитання, які вас цікавлять, особисто. Якщо ж ви стали жертвою шахрайських схем, терміново звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте 102.

Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

  • Telegram
  • Viber
  • Instagram
  • Facebook

Читайте також:

  • Трьох мешканців Миколаївщини ошукали аферисти на понад 120 тисяч гривень
  • У випадку тривалого відключення світла у Южноукраїнській ТГ працюватимуть “Пункти Незламності”
  • У южноукраїнському ЦНАПі відновив роботу відділ оформлення паспортів
  • В Южноукраїнську відбувся благодійний обід “Святого Миколая”
  • Чи буде в Южноукраїнську головна новорічна ялинка?

Джерело

Новости Украины