У Києві затримали російських диверсантів, — Генштаб ЗСУ

Блокпост військові затримання ДРГ диверсанти спецслужби РФ окупанти У Києві затримали двох російських диверсантів

Одного чоловіка, за даними військового командування, підозрюють у співпраці з бойовиками «Л/ДНР».

Українські військовослужбовці затримали в Києві двох осіб, яких підозрюють у роботі на спецслужби РФ. Таку інформацію озвучив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, затримані громадяни, ймовірно, є російськими диверсантами. Підозрювані на смартфоні мали фотографії об’єктів залізничної інфраструктури Києва та блокпостів, на яких чергують українські військовослужбовці.

Громов повідомив, що в Шевченківському районі столиці було затримано жінку, а в Дніпровському — чоловіка. Останнього, крім диверсійної роботи на користь Російської Федерації, підозрюють у співпраці з проросійськими бойовиками «Л/ДНР».

У Генштабі ЗСУ зазначають, що діяльність російських диверсантів у Києві й області в рази знизилася. Однак це може бути пов’язано з тим, що військове командування ЗС РФ перевело низку осередків ДРГ в «режим сну», вони чекають подальших вказівок. Громов додав, що двох громадян, яких підозрюють у роботі на окупантів, затримали в Києві протягом одного тижня.

Зазначимо, під час брифінгу заступник голови ГУ Генштабу ЗСУ також заявив, що Росія перекинула на територію Білорусі своїх спецназівців і представників ПВК. За словами Олексія Громова, країни-агресори можуть створювати диверсійно-розвідувальні групи біля кордону з Україною.

Також повідомлялося, що на одному з блокпостів Києва застрелили порушника комендантської години. Столичні ЗМІ стверджували, що чоловік протаранив на автомобілі споруду та намагався втекти з місця НП, проте військовослужбовці відкрили вогонь по транспортному засобу.

Источник

Новости Украины