У Кривому Розі знайшли старовинний скарб

Під час земляних робіт у Кривому Розі був знайдений скарб. Про це повідомили у ФБ спільноті «Криворізька старовина».
Сьогодні під час проведення земляних робіт на мікрорайоні Сонячний, випадково було знайдено прихований скарб, що знаходився у керамічному посуді. За словами криворізьких музейників, попередньо віднайдені цінності належали генералу Долгінцову та його дружині.
На місці розкопу працюють відповідні служби. Прохання до учасників групи за можливості відвідати місце розкопу (Сонячний, 12) та поділитися враженнями на сторінці спільноти.

Якщо версія підтвердиться, то цьому скарбу може бути близько 200 років. Генерал Долгінцев оселився поблизу Кривого Рогу, ще на початку XIX століття. Ці землі йому дарував цар Олександр I. На той час це було військове поселення, а з 1857 року — містечко. Населений пункт, де оселився генерал Долгінцев та його кріпаки, розрісся у село, яке називали Катеринівкою. Але згодом прізвище генерала стало і власною назвою поселення, названого Долгинцевим. Згодом так почав зватися цілий район Кривого Рогу і залізнична станція Долгінцево, з якої почалося будівництво Катерининської залізниці, що зв’язала Криворіжжя з Донбасом через Катеринослав.

Новости Украины