У Палаці студентів ДНУ пройшла захоплююча екскурсія-перформанс «Культура замків Європи»

Цієї осені творчій колектив Палацу студентів ДНУ підготував для відвідувачів нову захоплюючу екскурсію-перформанс «Культура замків Європи».

Поєднавши містику, казки та легенди з реальністю, творчім співробітникам вдалося вплести в екскурсію багатогранну та дивовижну історію Палацу.

Захід побудований таким чином, що відвідувачі бачать, слухають і стають безпосередніми учасниками історій та легенд. Ця екскурсія спрямована на привернення уваги до пам’ятки архітектури — Потьомкінського палацу, яка дуже потребує збереження і піклування.

— Майже 230 років Палац охороняє свої таємниці: цікаві та містичні, веселі та химерні. Подорож Палацом розпочинається незвично, не з центрального парадного входу, а з цокольного поверху. У першій кімнаті ми з гостями одразу пригадуємо наші дитячі казки, які, як виявляється, не такі вже й дитячі, якщо звернутися до справжніх легенд. Усе у нашому житті підкорюється любові. Так, у першій локації гості бачать сплячу красуню, яку занапастила на вічний сон у замку зла відьма. А поруч з нею – таємниче дзеркало, символічний атрибут багатьох казок, який і в нашому палаці виконує свої магічні функції. Коридори старовинного Потьомкінського палацу темні, таємничі, тут можна натрапити навіть на лігво самого дракона. У багатьох замках Європи були таємні ходи, які служили різним цілям. І в кожному замку було повнісінько своїх маленьких секретів. Так, і в нашому Палаці зберігаються справжні скарби, які наші гості обов’язково побачать на власні очі. Завдяки гранту від «Культурної столиці» ми змогли вдосконалити програму, придбавши яскраві костюми, голограмний пристрій, який додав містичності нашим таємничим коридорам, — розповіли автори екскурсії.

Крокуючи крізь темні відьомські ліси, відвідувачі на власні очі побачили страшенного вовкулака, побували на театральній виставі, де героєм став справжній вампір граф Дракула.

— Усі запрошені долучилися до історії у надзвичайному ракурсі: темрява, надзвичайні істоти, виступ артистів і багато чого ще. Вразило усе. Особливо підземні ходи. То взагалі окрема історія, — зауважила одна з гостей екскурсії Марина Рябова.

Підіймаючись на другий поверх, відвідувачі познайомились з історіями про химерних істот, потрапили під чари русалок.
Кожна зала, коридор, хол – усі локації прикрашені тематично, підготовлені фотозони. Так, у галереї гетьманів на гостей чекає таємнича історія про Мазепу, а у холі з жіночим розписом навіть можна стати свідком відьомського шабашу. Спіритичний сеанс наприкінці екскурсії нікого не залишив байдужим.

-І яким би ми шляхом не пішли, нам завжди зустрічались вампіри, химери, відьми та різні містичні істоти… Ще б блукали і блукали, але час екскурсії непомітно підійшов до кінця. Було дуже цікаво! Всім причетним велика дяка! – поділилася емоціями відвідувачка Палацу Світлана Співаковська.

Екскурсії у Палаці студентів постійно оновлюються, тож встигніть відвідати саме цей перформанс «Культура замків Європи».

Ольга Живетьєва

Новости Украины