Юрій Гажієнко із Полтави виготовляє дрони на фронт

За інформацією: Суспільне Полтава.

Комплектуючі для дронів. Фото надані Ю.Гажієнком

Юрій Гажієнко із Полтави скручує спеціальні комплектуючі деталі для дронів. Їх чоловік виготовляє для військових. Для цього пройшов спеціальне навчання та нині працює вдома. Іноді залучає до роботи колег та друзів.

Я у своєму житті ніколи не збирався, якимось чином не пов’язував своє життя із дронами взагалі, тобто абсолютно. Для мене це було, скажімо так, спонтанне рішення. Минулого року восени, я випадково натрапив на інформацію про те, що можна навчитися на інженера зі збирання дронів. Поїхав, навчився, загорівся.

Дрони для ЗСУ. Фото надані Ю.Гажієнком

Гроші на комплектуючі чоловік витрачає свої, додатково оголошує збори і на своїх сторінках у соцмережах.

Головна проблема в збиранні дронів – це не те, щоб знайти людей. Це гроші на те, щоб купити комплектуючі. Це головна проблема. Тому що от саме на цей дрон вартість комплектуючих – приблизно 12 тисяч гривень. Це тільки комплектуючі, це не враховуючи роботу, акумулятор.

Готові літальні пристрої Юрій Гажієнко передає безпосередньо військовим.

Минулого місяця ми зібрали 20 штук. Це взагалі майже не помітно. Тому що, наприклад, невеличкий підрозділ, на якомусь гарячому напрямку потребує, навіть, якщо працює досить економно, біля ста штук на місяць. У мене друг працює на Донецькому напрямку біля Часового Яру, от я з ним безпосередньо працюю. Він там займається аеророзвідкою, якщо я не помиляюсь. Йому сподобалось, він їх використовує.

Нині Юрій Гажієко уже зібрав понад чотири десятки таких пристроїв. Триває збір на наступну партію.

Читати ще

Читати ще Загибла від ракетного удару полтавка працювала медсестрою

Новости Украины