Ушел из жизни почетный гражданин Новомосковщины Александр Носенко

На 92-м году ушел из жизни ветеран войны и труда, почетный гражданин Новомосковского района Александр Артемович Носенко.

Печальную новость сообщили на странице Присамарська нива.

-Сумна звістка облетіла Новомосковщину – на 92 році пішла за обрій життя відома і шанована людина, яку знало не одне покоління, ветеран війни і праці, почесний громадянин Новомосковського району Олександр Артемович Носенко.
Його скарбом був чималий багаж великих і малих справ, зроблених за тривалі, наповнені невтомною роботою роки на малій батьківщині, з якою навіки пов’язав своє життя. Працювати від сходу до заходу сонця і знати, що кожен день минув недаремно, приніс багаті плоди, – це невичерпне джерело радості й наснаги завжди давало натхнення і сили Олександру Артемовичу, весь трудовий шлях якого після завершення навчання та служби в армії – інструктором райкому, головою колгоспу та директором птахорадгоспу у Мар’янівці, другим секретарем райкому, головою райвиконкому – неспокій, вимогливість, об’єктивність, турбота про жителів Новомосковщини.
Глибокі професійні знання, талант організатора, невичерпна енергія, прагнення досягти досконалості у всьому, високе почуття відповідальності – якості, які стали запорукою надзвичайно ефективної роботи Олександра Артемовича на чолі району. Свідчення тому – незмінно перші місця в області з усіх показників сільськогосподарського та промислового комплексів.
Розвиток дорожнього будівництва, зведення нових шкіл і дитячих садків, адмінбудівель місцевих рад, медичних закладів, у тому числі – завершення новобудов районної лікарні, бальнеологічного курорту «Солоний Лиман» і ще десятків соціальних об’єктів та житла – до всього він доклав власних зусиль і турботи.
О. А. Носенко належав до незвичайних і неповторних людей, які здатні самі стати господарями своєї долі, бути щасливими і робити такими тих, хто поряд, а його принциповість, уміння бути лідером, неспокійна вдача принесли заслужену повагу і авторитет серед земляків.
Життя не раз випробовувало Олександра Артемовича на мужність, але ці випробування лише яскравіше висвітили грані прекрасних якостей людини, котра гармонійно поєднала в собі силу розуму, надзвичайну працездатність і професіоналізм, талант і вміння віддаватись обраній справі до останку, вимогливість та щире ставлення до оточуючих.
Батьківщина заслужено відзначила трудову доблесть О. А. Носенка високими державними нагородами – трьома орденами Трудового Червоного Прапора, Почесною грамотою Верховної Ради України, званням «Відмінник народної освіти».
Навіть знаходячись на заслуженому відпочинку, Олександр Артемович продовжував активно діяти у районній організації ветеранів, не залишаючи поза увагою нагальні питання людей похилого віку, жителів Новомосковщини, палким прихильником якої залишався до останньої хвилини життя.
Новомосковська районна рада, райрада ветеранів, колеги і друзі висловлюють щирі і сердечні співчуття рідним і близьким О. А. Носенка з приводу тяжкої втрати, схиляють у журбі голови та сумують разом з ними. Пам’ять про Олександра Артемовича завжди житиме у серцях вдячних земляків, — отдают дань памяти уважаемому человеку земляки.

Светлая память Александру Артемовичу…

Метки: Александр Артемович Носенко, светлая память

Новости Украины